Så skulle dagens moderna teknologi se ut som 90-talsprylar

Spotify som en klassisk Walkman, Instagram som en engångskamera och Snapchat som en ”selfie machine”. Grafiska designern Thomas Ollivier måste haft kul på jobbet när han designade dessa underbart skruvade konceptbilder.

David Johansson  |  Publicerad 2018-11-07 16:04  |  Lästid: 2 minuter

Utan att läsa in för mycket i Thomas Olliviers senaste projekt finns det en intressant brygga mellan hur vi har det så mycket enklare i dag med teknologi, och hur dagens moderna teknologi såg ut på nittiotalet. Den egentligen enda skillnaden, som visserligen är rätt stor, är att inga av dessa maskiner är uppkopplade mot internet samt att allt egentligen är samlat i en teknologisk apparat. Annars fyller de i princip samma funktion, om än med en viss analog aura. 

I projektet som Ollivier döpt ”Re:Birth” får vi bland annat se en Etch-A-Sketch som Adobe Illustrator, en kassettbandspelare som Spotify, en personsökare som Facebook och en View-Master som Netflix. Även om dessa är nostalgiskt underbara ska man ändå vara glad för att vi i dag kan trycka ihop allting i en fickvänlig gadget, istället för att behöva bära med sig en hockeytrunk full med plastiga prylar.

thomas ollivier spotify
thomas ollivier adobe illustrator
thomas ollivier instagram
thomas ollivier google
thomas ollivier what's app
thomas ollivier facebook
thomas ollivier snapchat
thomas ollivier netflix

Samtliga konceptbilder av Thomas Ollivier.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:02