Skippa paintball och gokart – här är 10 bättre förslag till svensexan i Stockholm

Snart är bröllopssäsongen här och det är hög tid att boka in svensexan. Här är tio konkreta tips för sista natten med gänget.

Cassandra Lindblom  |  Publicerad 2018-03-13 16:28  |  Lästid: 4 minuter

Sitter du med planeringen inför stundande svensexa och har absolut noll procent på inspirationskontot? Lugn! Skippa gamla klassiker som att sälja kondomer på stan, åka gokart eller skjuta sönder brudgummen med paintballkulor.

Vi har istället plockat ut tio tips på aktiviteter – lugna som fartfyllda – som går att boka runtom i Stockholm. Slipp grovjobbet och logistiken och klicka hem ett färdigt paket som gör garanterat succé och skapar minnen för livet. Enkelt!

Bastu i Stockholm

boka bastu stockholm svensexa

Sjöbastun och tillhörande lounge ligger på Bosön på Lidingö strax utanför Stockholm. Den privata bastun har en egen terrass med direkt anslutning till vattnet och går att hyra för upp till 15 personer – perfekt för svensexan. Givetvis finns möjlighet att köpa dryck och mat som levereras till bastun.

Pris: 245 kronor per person samt 1950 kronor i hyra.
Antal personer: Max 15.
Tid: Från en timme och uppåt.

Läs mer och boka bastun här >>

Bastuflotte i Stockholm

hyra bastuflotte stockholm svensexa möhippa

Är ni sugna på att ta en tur i Stockholms skärgård och basta samtidigt? Boka en vedeldad bastuflotte som tar er runt i trakterna kring Stocksund, Djursholm och Tranholmen. Bastuflotten består av basturum, lounge samt däck där ni kan svalka er. Möjlighet finns att köpa till lättare tilltugg, dryck samt handdukar.

Pris: 4145 kronor
Antal personer: Upp till 12
Tid: En timme

Läs mer och boka bastuflotten här >>

Åk ribbåt i Stockholms skärgård

Förbered er på en fartfylld båtupplevelse i Stockholms skärgård. Med en ribbåt tar ni er från Strandvägen i centrala Stockholm ut på öppet vatten och upplevelsen skräddarsys efter era önskemål. Åk till Vaxholms fästning, Fjäderholmarna eller åk runt Djurgården i hisnande fart med en toppfart på 55 knop.

Pris: 11 955 kr.
Antal personer: Från 10 personer.
Tid: Två timmar.

Läs mer och boka ribbåt här >>

Champagneprovning i Stockholm

svensexa champagneprovning

Lyxa till det och lär er något på samma gång. Under en privat champagneprovning i Gamla Stan i Stockholm får ni lära er begreppen kring den ädla drycken och testa skillnaden mellan olika sorter. Provningen hålls av en utbildad och erfaren sommelier och avslutas med ett roligt blindtest där en vinnare koras,

Pris: 7500 kronor.
Antal personer: Upp till 10.
Tid: Cirka två timmar.

Läs mer och boka champagneprovning här >>

Kör Ferrari i Stockholm

Låt brudgummen få en upplevelse han sent kommer att glömma. Uppfyll barndomsdrömmen och provkör en Ferrari. Det krävs inga förkunskaper, förutom körkort, för att delta i aktiviteten. Först guidas brudgumme nav en instruktör som hjälper till att visa hur han ska köra och var alla reglage sitter. Resten av gänget får sen se på från håll medan han får chansen att accelerera från noll till 100 km/h på mindre än fyra sekunder.

Pris: 695 kronor per person
Antal personer: Så många ni vill, men paketet bokas för en person.
Tid: Du får köra 10 kilometer, vilket tar cirka 15 minuter. Det går även att boka längre körupplevelser för ett högre pris.

Läs mer och boka Ferrari-körning här >>

Ölvandring i Stockholm

ölvandring stockholm svensexa

Delar ni ett intresse för mikrobryggerier? Gå en ölvandring i Stockholm med en profesionell guide som tar er från ställe till ställe. Lär känna stans bästa mikrobryggerier och ta tillfället i akt att få veta mer om drick- och serveringstekniker. Vandringen börjar på Hötorget i centrala Stockholm.

Pris: 399 kronor per person.
Antal personer: Från två och uppåt.
Tid: 1 timme och 15 minuter.

Läs mer och boka ölvandring här >>

Testa skytte i Stockholm

skytte svensexa stockholm

Testa lerduveskytte – oavsett om ni är proffs eller nybörjare. Skytte är en social aktivitet och ni får använda riktiga jaktbössor bestyckade med laserteknik som gör upplevelsen verklig men samtidigt säker och miljövänlig. Perfekt för er som vill testa livet som jägare på svensexan!

Pris: 7695 kronor för tio personer
Antal personer: Från tio personer och uppåt (pris därefter)
Tid: 1,5 timme

Läs mer och boka skytte här >>

Tequilaprovning i Stockholm

tequilaprovning stockholm svensexa

Är ni inga vinkännare? Boka in en tequilaprovning under svensexan och lär er allt om den mexikanska spritsorten. Under kvällens gång får ni prova tequila ur champagneglas och lära er om hur den bäst kombineras med olika sorters mat. Tequilaprovningen äger rum på Smakateljén i Vasastan i Stockholm.

Pris: 695 kronor per person.
Antal personer: Max fem, större grupper bokas separat.
Tid: 18.30-21.00, valfri dag.

Läs mer och boka tequilaprovning här >>

Takvandring i Stockholm

takvandring svensexa stockholm

På 43 meters höjd får ni lära känna Stockholm genom ett nytt perspektiv. Takvandringen sker på Gamla Riksdagshuset i Stockholm och är en lugnare aktivitet för svensexan. Under vandringen bjuder guiderna på anekdoter och historier om både Stockholm såväl som Sverige.

Pris: 595 kronor per person.
Antal personer: Upp till fem personer.
Tid: 1 timme och 15 minuter.

Läs mer och boka takvandring här >>

Ballongflygning i Stockholm

ballongflygning luftballong svensexa stockholm

Har ni alltid drömt om att flyga luftballong? Kosta på er och gör det under svensexan. I Stockholm har du chans att flyga luftballong i en timme med champagne som tillhörande dryck. Ta med kamera och njut av en upplevelse ni sent kommer att glömma.

Pris: 2600 kronor per person.
Antal personer: Upp till fem personer. Gruppbokningar behandlas separat.
Tid: En timme.

Läs mer och boka ballongflygning här >>

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:20