”Jag har svårt att förstå hur PS5-designen lämnade ritbordet” – Sandra Beijer reder ut samtiden

Sandra Beijer reder ut samtiden

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Den här gången: författaren och bloggaren Sandra Beijer.

Sandra Beijer
Sandra Beijer  |  Publicerad 2020-09-25 15:48  |  Lästid: 2 minuter

KÖR


Det ryska köket

Dags att erkänna för oss själva att vi lever i ett subarktiskt klimat trots att vi delar världsdel med Italien och Frankrike. Sverige har mycket lite gemensamt med länder som odlar oliver och vin. Hösten 2020 anammar vi kylan ur ett matperspektiv! Javisst,  ett klimatperspektiv om ni vill – men framför allt för att det är mycket coolare att göra så. Medelhavsmat i all ära men körsbärsfyllda dumplings värmer upp den svartaste av själar. Hej då burrata, hej smetana!

En liten fest

Tegnell säger nej till stora fester, det vet vi sedan gammalt. Men en liten en? En med några stycken? Tio, tjugo så där? Det kan väl ändå få vara okej …? En liten fest är den nya cigaretten. Hälsosamt? Nä. Men något mer underbart är svårt att hitta. 

Bli ihop med en lika gammal

Länge har det varit trendigt att vara ihop med antingen en som är yngre eller en som är äldre. Hösten 2020 är tiden då många inser att det blir allra bäst om man båda vill lyssna på samma högstadiehits på efterfesten.

AVVAKTA


Elsparkcykeln 2.0

Sparkcyklarna har ynglat av sig, och de nya modellerna får Stockholm att likna en framtidsstad i valfri Pixarfilm, och inte på ett bra sätt. Bara under helgen såg jag en elsparkcykel med hjul breda som på en lastbil, en elsparkcykel med fåtöljliknande ryggstöd och en enhjulingssparkcykel. Nu räcker det! Skönhetsrådet får bestämma sig för en sort. Vi kan inte ha det så här.  

Köpa valp

Begreppet ”coronavalp” myntades snabbt efter att folk började jobba hemifrån. Trafiken till Svenska Kennelklubbens hemsida fördubblades och i somras gick uppfödare ut med att det nu rådde valpbrist i landet. Köp därför ingen valp om du är sugen! Under hösten kommer de gulliga små valparna ha växt upp till krävande unghundar redo att omplaceras. Rädda en störig hund!

STOPP

Playstation 5

Jag gick väl med på att ta in ett Playstation i vardagsrummet när lådan var en anonym svart fyrkant. Tråkigt för Playstation att de nu bara kommer att kunna sälja spelkonsoler till hem taggade i @snubbarinreder. Själv har jag svårt att förstå hur designen ens lämnade ritbordet.

Sneakers på vintern

SNÄLLA killar. Införskaffa ett par kängor och knyt på er dem från och med november. Sneakers på vintern är INTE bra. Ni fryser!! Blir orolig och kommer att säga till era mammor om ni fortsätter på det här viset.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-25 15:49