Hoppa till innehåll

Shazam vet redan vilka låtar du kommer lyssna på 2022

Tom Cehlin Magnusson

Shazam förutsäger att du kommer lyssna på K-pop och Tiktok-hits 2022.

Musikappen Shazam är en otrolig uppfinning. Det är visserligen en av flera appar som kan lyssna sig till vilken låt som spelas på barer, nattklubbar eller vart man än kan höra minsta antydan till musik, men har verbifierats på grund av sin smått ofattbara förmåga att hitta all världens musik (ibland innan den ens har släppts).

Varje gång man, en smula skamset, höjer telefonen mot taket (en gest som kanske kommer att möta samma öde som att lyfta telefonen för att få täckning) och lyckas fånga en obskyr b-sida som inte ens Spotify har bemödat sig om att köpa in så fylls man av samma känsla: hur är det möjligt?

Exakt hur det är möjligt har vi ingen aning om, men företaget Shazam meddelade i dagarna att man redan nu vet vad folk kommer att shazama under året.

Varje månad identifierar appen en miljard låtar med musik från alla världens hörn. I spellistan ”Predictions 2022” använder man sin data och algoritmer för att presentera vilka låtar och artister man tror kommer slå stort under året. Med på listan finns svenske Omar Rudberg vars cover på The Arks It Takes a Fool to Remain Same hittar in på spellistan. Man har plockat fram fem artister man tror extra mycket på, där K-pop-grupper samsas med afropop, Tiktok-hits och en sydafrikansk blandning av electronica, hiphop och britpop.

Scrolla ned för att kolla in Shazams förutsägelser om årets hetaste artister, hela spellistan ”Shazam Predictions 2022″ hittar du hos Apple Music här.

Shazams topp 5-artister inför 2022:

Ayra Starr

DannyLux

Lyn Lapid

Sad Night Dynamite

STAYC

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.