Silvana Imam ”förklarar krig mot nonsens” i ny utställning

"Galleriet kommer att fortsätta ifrågasätta aktuella händelser; både de som blir rubriker och de som faller under medias radar" säger Silvana själv om utställningen.

Anaïs González Cruz | Foto: Pierre Björk   |  Publicerad 2017-08-25 15:04  |  Lästid: < 1 minut

Rapparen Silvana Imam, 30, är just nu aktuell med en utställning på Scenkonstmuseet i Stockholm. Ett samhällskritiskt projekt som ska hylla samtidens ”nonsense warriors”.

Utställningen Nonsense Warrior är ett samarbete med Hanna Kich, (grundaren till den antirasistiska plattformen This is Sweden) och Make Equals initiativ under hasthtagen #ochjagprotesterade. Utställningen pågår september ut och kommer under denna period ständigt att förändras, förklarar Silvana Imam i ett pressmeddelande.

– Under mina tre år som artist har det varit viktigt för mig att skriva och verka utifrån samtiden, allt som skaver och allt jag älskar. Galleriet kommer att fortsätta ifrågasätta aktuella händelser; både de som blir rubriker och de som faller under medias radar, säger hon. 

Med konstverken vill man ”dissekera det nonsens som våra sinnen utsätts för”:

– Scenkonsten står i direkt relation till samtiden och samhällsutvecklingen. I en värld där det är svårt att veta om det är Donald Trump eller Kung Ubu som är fiktion, där gränsmurar växer och personer attackeras för sin sexualitet, hudfärg och religion, så är vi på Scenkonstmuseet mycket glada att ge plats åt Silvana Imam och ’Nonsense Warrior’, säger Daniel Wetterskog, museichef.

Besöker du Scenkonstmuseet på en torsdag har du chans att träffa Silvana Imam själv. Varje torsdag ska artisten nämligen leda två Warrior Workout-pass i galleriet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-25 15:05