Smart funktion gör det smidigare än någonsin att sälja begagnat på nätet

Jeans

Perfekt funktion för alla som tycker att det är skitjobbigt att kränga grejer online.

Joakim Almén | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-01-17 13:10  |  Lästid: < 1 minuter

Tröskeln att lägga upp något på second hand-sajter som Blocket och Tradera tycks skyhög för många. Även om stegen egentligen inte är så många för att lägga upp en annons med en sparsamt använd vinterjacka från säg Fjällräven så tar det ofta emot. Bilder ska tas, vad modellen heter ska hittas och du ska bestämma ett rimligt försäljningspris.

Jobbigt ju. Och jackan, ja den blir förblir oftast nedpackad i källarförrådet. Helt i onödan. Faktum är att varje tredje svensk aldrig sålt en vara online, enligt en nylig genomförd YouGov-undersökning.

Men nu släpps en smart funktion som potentiellt kan övervinna den där jobbiga tröskeln. Den nya funktionen är ett samarbete mellan Tradera och betaljätten Klarna. Kort sammanfattat går funktionen ut på att du genom ett knapptryck får en annons på Tradera ifylld utan att göra någonting själv. Bilder, produktbeskrivning och rubrik. Allt fylls automatiskt förutsatt att du en gång köpte varan på nätet via Klarnas betaltjänst.

Funktionen rullas ut idag, 17 januari, och framöver är tanken att tjänstens ska utvecklas med att kunna ge prisrekommendationer också.

Så här går du tillväga:

  1. Logga in på Klarna-appen.
  2. Klicka på ”sälj vidare” på produkten du önskar sälja.
  3. Du förflyttas till Tradera-appen där allt är ifyllt, inklusive produktbild. Önskar du kan då själv addera ytterligare bilder och text.
  4. Annonsen märks sedan ”Köpt med K” för att visa att produkten är köpt via en Klarna-auktoriserad återförsäljare.
Foto: Klarna
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-23 10:20