Snart öppnar en restaurang mitt ute i ingenstans där du slipper interagera med folk

Restaurang Nowhere i Stockholm på en brygga.

I sommar kan du äta på världens kanske mest socialt distanserade restaurang Nowhere som ligger lite här och där i ett naturreservat utanför Stockholm.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-06-04 12:30  |  Lästid: 2 minuter

Begreppet social distansering har blivit ett något som används flitigt i vardagliga meningsutbyten och etsat sig fast i både den svenska och värdsliga folksjälen. Svenskarna var knappast kända innan coronapandeminför för att sätta sig bredvid varandra på bussar eller kindpussa främlingar – men nu har jantelagen stärkts till den grad att du inte ens kan stå i kön till kassan på Ica utan handsvettsångest över att du kanske står för nära den åldrade tanten eller gubben framför.

Visst har det varit kontroverser kring uteserveringar där folk suttit i knät på varandra. Men effekterna av den brukliga tvåmetersregeln och virusskräcken syns. Om inte annat så är det tydligt genom att den genanta brofist-hälsningen gjort ett återinträde och att den stela kramen man ger till halvbekanta försvunnit helt.

Men snart finns det ett alternativ för dig som är trött på besvärliga corona-hälsningar och/eller inte vill befinna dig på en restaurang med en massa potentiella virusbärare. Ja, den 20-21 augusti öppnar det alkoholfria vinhuset Oddbird en liten restaurang på en stor yta i naturreservatet Häringe-Hammersta söder om Stockholm där du sitter mitt ute i ingenstans och slipper interagera med några andra förutom ditt eventuella sällskap.

Restaurangen, som heter Nowhere, består av sex småbord placerade avskilt från varandra mitt ute i skogen, vid ett fält eller näst intill vattnet. Värmande fleecetröjor kommer alltså eventuellt att behövas ta med.

– Vi har med tiden blivit experter på att fly, både mentalt och fysiskt, men i år har vi plötsligt tvingats att stanna upp. Istället för utlandsresan trevar vi oss ut i naturen och upptäcker magiska ställen mitt framför näsan, säger Mehmet Gürbüzer på Oddbird i ett pressmeddelande.

Den tillfälliga restaurangen kommer att servera en fast meny av kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från Garba tillsammans med Oddbirds alkoholfria viner på druvor som Chardonnay, Piot Noir och Glera. Är du sugen på att äta på världens kanske mest socialt distanserade restaurang kan du boka bord på deras hemsida från den 22 juni.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-06-04 12:31