Sommarens 3 smartaste soltips – enligt hudterapeuten

Håll stilen i solen. Hudterapeuten Lydia Kamareh har de senaste fem åren specialiserat sig på hudvård för män. Nu ger hon sina tre bästa tips för att du ska se så fräsch ut som möjligt trots stekiga långsittningar på stans uteserveringar.

Patrik Hedlund  |  Publicerad 2016-05-09 09:28  |  Lästid: < 1 minut

1. Använd solskydd!

Du har hört det här tipset sen du var barn – så varför behöver du bry dig? Jo, för att Lydia har ett ett skäl att använda solskydd som du antagligen inte kände till:

– Små ärr från acne och rakning blir med tiden mörkare och tydligare om du inte skyddar dem från solens skadliga strålar. Många tror att hyn blir jämnare, men det är faktiskt så att gamla acneärr eller ärr från rakning blir tydligare. Många vill inte använda solskydd i ansiktet för att de tycker att krämen är för fet, men det finns skonsamma solskydd. Köp en dagkräm med solskydd från till exempel från Anthony Logistics for Men.


Lydia Kamareh är groomingexpert och hudterapeut på Grooming Studio på Strandvägen i Stockholm.

2. Planera rakningen

– Raka dig alltid på kvällen och inte precis innan du ska ut i solen. Det gäller både ansikts- och kroppsrakning. Huden är nämligen betydligt känsligare direkt efter skövling. Om du hade tänkt att till exempel vaxa ryggen inför strandsäsongen, se till att göra det en vecka innan du ska sola ryggen.

3. Undvik starka parfymer

– Luftfuktigheten och din kroppstemperatur stiger på sommaren. Det gör att starka och kryddiga dofter blir alldeles för tunga. Välj en lättare sommardoft istället. Jag gillar CK One Summer, den är riktigt fin. Applicera högst två spray över bröstet på fuktig hy, då sjunker doften in bättre och stannar längre.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-05-09 10:20