Hoppa till innehåll

Sötsuget hos barn

Bilden är borttagen

I mitt inlägg om gammeldags matvanor nämnde jag vad man som barn var beredd att äta när sötsuget satte in. Man kunde ju äta i princip vad som helst som man hittade i skafferiet, frysen eller medicinskåpet, bara det åtminstone innehöll spårämnen av socker. Här följer en liten sammanställning av vad man åt, och i … Continued

I mitt inlägg om gammeldags matvanor nämnde jag vad man som barn var beredd att äta när sötsuget satte in. Man kunde ju äta i princip vad som helst som man hittade i skafferiet, frysen eller medicinskåpet, bara det åtminstone innehöll spårämnen av socker. Här följer en liten sammanställning av vad man åt, och i vilken ordning man åt dem (fallande skala).

Rankinglista: Vad barn äter när sötsuget sätter in

1. Hemgjorda havrebollar.
2. Vispat ägg med socker.
3. Rabarber doppade i socker.
4. Vanlig sylt.
5. Sirap.
6. Lingonsylt.
7. Bitsocker.
8. Svartvinbärsgelé.
9. C-vitamin (tablett).
10. C-vitamin (brus).
11. Hermesetas.
12. Frukt.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

Bilden är borttagen
Mat & dryck

Metrokolumn om socker