Hoppa till innehåll

Succékrogen Tjoget nyöppnar vinbaren Hornstulls Bodega i ny lokal

Personalen på Bodegan och vinflaskor
Robin Åberg

10 år efter starten och flera placeringar på listan över världens bästa barer senare flyttar Tjoget Hornstulls Bodega till Petters gamla lokaler.

Stockholmsbaren Tjoget har cementerat sin plats som en av världens bästa barer genom att placera sig på listan Worlds 50 Best Bars sex år i följd. Lite i skymundan, längst in i lokalen har Hornstull Bodega huserat sedan 2014 men nu får vinbaren en egen lokal, vägg i vägg med den gamla.

Om allt går som förväntat kommer portarna till Hornstulls Bodega slås upp fjärde februari i lokalen som tidigare inrymde Petters restaurang KÄK.

”Vi har hela tiden sett en utvecklingspotential för Hornstulls Bodega att den ska få växa till en större och egen del. Nu när vi fick möjlighet att flytta över till grannlokalen var det givet.” säger Joel Söderbäck, krögare.

Den nya Bodegan kommer styras av Markus Davidsson som varit sommelier på Tjoget sedan sju år tillbaka. Med sig har han Klara Earlingh som tidigare bland annat drivit vinbaren på Urban Deli samt Gustav Hökstrand, tidigare på Aloë och nu restaurangchef och sommelier på Liebling.

Klara Earlingh och Markus Davidsson.

Trots att Bodegan växer är planen att den ska präglas av samma avslappnade känsla som tidigare, vilket avspeglas i vinfilosofin som precis som tidigare lyder ”gott vin från hela världen”.

”Stämningen och atmosfären i den nya Bodegan kommer fortsätta vara livfull och gemytlig i en medelhavsinspirerad miljö. Det blir en opretentiös och osnobbig plats för alla, från den inbitne vinentusiasten till de som spontant svänger in på ett glas.” säger Markus Davidsson.

I stil med namnet inspireras matmenyn av sena kvällar i Spanien och Sydamerika och fokus ligger på smårätter anpassade till ett glas vin och luncher att ta med.

Hornstulls Bodega förväntas öppna 4 februari på Hornsbruksgatan 24 i Stockholm.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.