Hoppa till innehåll

Superknepet: Så skalar du ägg på rekordtid

Foto: Getty.
Therese Ahlström

Trött på svårskalade ägg som bara går sönder? Här är två smarta husmorsknep att prova för perfekt skalade ägg.

Så skalar du äggen enkelt:

KNEP 1: Skaka i vatten (för hårdkokta ägg)

Gör så här:

När äggen är färdigkokta (hårdkokta) så lägger du ett ägg i taget i ett glas med lite vatten. Håll för öppningen med handen och skaka hårt i några sekunder. Ta upp ägget. Nu är det bara att dra av skalet!

KNEP 2: Kok med bakpulver

När du tillsätter bakpulver i vatten så höjs äggets pH-värde vilket gör att det blir lättare att skala dem.

Gör så här:

Addera 1 tsk bakpulver i kastrullen med vatten. Koka äggen och skala när äggen har svalnat. Du kan även lägga äggen i kallt vatten efter tillsammans med 1 tsk bakpulver. Låt ligga i 5 min och skala sedan äggen.

Artikeln publicerades först på Hus & Hem.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.