Krögaren Pontus Frithiof var länge kock åt affärsmogulen Jan Stenbeck. Sedan dess driver han bland annat lyxkrogen La Tour högst upp i DN-skrapan och American Express Lounge på Arlanda flygplats. Nu tar han över restaurangverksamheten på anrika Bro Hof Slott Golf Club. Den nya restaurangen ska bli en social matdestination med generösa öppettider för både medlemmar och oss vanliga dödliga.
Pontus Frithiof at Bro Hof öppnar i mars 2025.
”Vi är oerhört stolta över att få förtroendet att utveckla Bro Hof Slotts mat- och dryckesutbud. Vi ser detta som en fantastisk möjlighet att skapa en plats som erbjuder en oslagbar upplevelse både för medlemmar, restaurangens gäster och för de som besöker oss för event eller bröllop. Tillsammans med Bro Hof Slott Golf Club vill vi vara med och fortsätta utveckla den fantastiska miljön på slottet”, säger Pontus Frithiof, ägare av krogkoncernen Pontus Group.

Köket, med Pontus vid rodret, kommer att fokusera på svenska smaker med säsongsbaserade lokala råvaror, stundtals med vissa internationella influenser. För drycken står Mario E. Moroni, delägare och huvudsommelier, som kommer att ansvara för ett noggrant kurerat utbud i glasen. Gäster kan se fram emot en imponerande vinlista som hyllar klassiska storheter från gamla världen och presenterar spännande favoriter från bland annat USA. Slottet rymmer även en imponerande vinkällare, som stärker vin- och dryckesupplevelserna och positionen som en spännande destination för mat och dryck. På somrarna kommer Frithiofs nämnda ”power dining”-krog La Tour få en exklusiv sommarfilial på Bro Hof.
Bro Hof Slott Golf Club, som är känd för sina två mästerskapsbanor – The Stadium Course och The Castle Course – har tidigare stått värd för Europatouren och lockar golfare från hela världen. Med den nya satsningen på restaurang och event vill man nu inte bara erbjuda golf i världsklass, utan också bli en destination för evenemang, bröllop och mat- och dryckupplevelser.