Hoppa till innehåll

Världens största Supreme-samling visas på galleri – se bilderna från utställningen

Markus Thörnhammar

För första gången någonsin kan man se alla Supreme-prylar som någonsin släppts på ett och samma ställe.

Ända sedan grundaren James Jebbia slog upp dörrarna till märkets första butik, inhyst i en gammal kontorslokal på Lafayette Street i New York, har Supreme haft en oöverträffad status hos streetwear-aficionados världen över. Men Supreme har sedan länge rört sig bortom konventionen för ett traditionellt klädmärke och satt sin famösa logotyp på otaliga, högst alldagliga, prylar. Hundskålar, brandsläckare, spadar, tegelstenar och cykelpumpar är bara ett axplock av de pinaler som Supreme använt sig av i sitt säregna sätt att skamlöst marknadsföra sig själva och samtidigt åskådliggöra samtidens besatthet av varumärken och konsumtion. Detta med följden att andrahands-handeln med Supreme-varor utvecklats till en miljonindustri i sig självt.
Nu ställer Los Angeles-galleriet Jason Vass Gallery ut en komplett samling av alla Supreme-prylar som någonsin släppts – med undantag för varumärkets egna flippermaskin. Utställningen innefattar 1 300 föremål, därtill kommer 248 skateboard decks. Båda samlingarna är värderade till över 2 miljoner dollar var för sig.

248 Supreme skateboard decks visas i LA
Utställningen är världens hittills största i sitt slag.

Bakom utställningen står två Supreme-samlare, Ryan Fuller och Yukio Takahashi, och de båda kommer att göra sig en hacka då samtliga föremål kommer att auktioneras ut av auktionsbyrån Sotheby’s när utställningen avslutats.

Supreme-utställningen heter Inferno och visas under endast två veckor, 2 december till 15 december.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.