Historiska raset – det visar sig att svenskar faktiskt är sämst på engelska

Svenskar kan i regel vara väldigt stolta över att vi är relativt välutbildade i det engelska språket, men vissa av våra ambassadörer fullständigt slaktar den bilden.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-12-12 17:58  |  Lästid: < 1 minuter

Har du också gått hela ditt liv också trott att svenskar är bra på engelska? Det verkar nämligen vara en fullständig missuppfattning! Efter Aftonbladets artikel om landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och hans språkutbildning för en halv miljon kronor har vi nämligen full förståelse för om omvärlden tror att Sverige använder ett helt eget alfabet.

Trots de intensiva (och dyra!) språkkurserna har han problem att hitta ord som “avtal” och “många sätt”. Men han är naturligtvis inte ensam om det. Det finns flera klassiska tv-ögonblick som gjort att vi tryckt skämskudden lite extra hårt över både ögon och öron.

1. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht får problem med ord som “avtal” och “sätt”.

2. Erik Hamrén gråter ur öronen.

Många minns nog klippet på Erik Hamrén när han ska "heja, vad heter det... HOLD on England" och "let them win the whole shit!". Här är ett i samma klass som det!

3. Dåvarande styrelseordförande för BP, svenske Carl-Henric Svenberg, förklarar att BP bryr sig om "the small people".

Han var också noga med att upprepa det så att folk verkligen skulle förstå ett av världens största bolags syn på "de små människorna".

4. SD-anhängare förklarar problemet med invandring för internationell press.

Han gör ändå ett tappert försök att förklara för media hur det ligger till, trots att hon förmodligen känner till sina begränsningar i det engelska språket.

5. Margareta Sandstedt får problem när hon ska konvertera valutor.

Det här är ju inte främst en språkfråga, men någonstans kanske språkförbistring låg till grund för den här historiska räknemissen.

Så med alla dessa exempel är frågan om inte verkligheten överträffar dikten i detta fall? Lyssna på Hassans briljanta tolkning av svengelska och avgör själva!

"Then it's bang on target pal! We take the baby, take it to the livingroom, stop it at the loby, do the choka choka, living on the life, stepping out the front floor to the ceiling where the snow bottom at all!"

Passa också på att läsa på om vilka 13 skills du behöver för att klara dig i Sverige!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:20