Annons

Sverige har de sportigaste singlarna i Europa – enligt 250 000 svar på dejtingsajt

Inte nog med att Sverige har sportigast singlar – sportintresserade singlar har mycket högre självförtroende och sexdrift(!)

Axel Scholtzé
Foto Shutterstock, All Over Press, Stella Pictures

I samband med sommarens flera sportevenemang har matchningstjänsten Elitsinglar gjort en färsk studie med 250 000 singlar. Det visar sig att singlar med sportintresse känner sig snyggare, sexigare och med större självförtroende än de med medelintresse.

Annons

Sverige är alltså det land i Europa med sportigast singlar. Följt av Tyskland, Finland och Österrike.

De sportintresserade har ett 20% högre sexdriv i genomsnitt än de icke intresserade och är även 20% mer självsäkra och 26% sexigare.

Resultatet togs fram genom en omröstning om vilka atleter som ansågs vara mest sexiga. Bland kvinnorna var topptrion Angelica Bengtsson (friidrott), Emilia Fahlin (cykel) och Anna Laurel Nash (boxning). Bland killarna var Henrik Stensson (golf), Jesper Stålheim (segling) och Kristian Karlsson (bordtennis) de som fick flest röster.

sexiga-sport-singlar-elle

Angelica Bengtsson och Henrik Stensson.

Elitsinglars relationsexpert förklarar träningens samband med kärlek:

– När vi mår bra och tar hand om oss hälsomässigt så sänder vi ut att vi är i balans och detta attraherar och får människor att vilja lära känna oss och vara nära oss. Det inte bara attraherar utan kan också inspirera andra till att vilja komma i balans och kanske du får frågan hur du äter och tränar hälsomässigt, du väcker nyfikenhet så att prata om träning och hälsa kan vara en bra inkörsport och start på en ny relation, säger Charlotte Sander.

Undersökningen visade även att friidrott är den sexigaste grenen, följd av gymnastik och simsporter. Minst sexigt är boxning, tyngdlyftning och rugby.

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar