Hoppa till innehåll

Sveriges ärligaste bartender Emil Åreng börjar skriva för Café

Markus Thunberg

Emil Åreng är utsedd till Sveriges och Skandinaviens bästa bartender. Nu släpps han lös med en egen blogg här på Café.

Berätta lite mer om vad du kommer skriva om på www.cafe.se!

– Allt från gästspel runt om i världen, tips till hemmabaren, bartenders och livet bakom, mycket om min bar uppe i Umeå Open/Closed kommer de säkert bli eftersom där är min bas. Tror mycket kommer komma fram ju mer man skriver vad som faktiskt är intressant.

Vilket av de pris som bartender du vunnit har betytt mest?

– Alla priser är ju roliga att vinna såklart, men att bli utnämnd till Sveriges bästa bartender av branschen på BCA känns väldigt speciellt. Sen att få äran att bli utnämnd till bäst i Skandinavien detta år kändes också speciellt. Men i slutet av dagen så är det ju faktiskt vad gästerna som besöker mig tycker, man måste alltid vara bäst så att de alltid får en upplevelse.

Var kan man se dig nu i vinter?

– Kommer som alltid husera på Open/Closed i Umeå varannan helg, sen har de flesta resorna varit de två senaste månaderna, men några gästspel i Stockholm, Göteborg och Hong Kong före jullovet. Det är bara följa mig på Instagram så har man lite koll på vart fan jag är någonstans.

Vad dricker du själv den här årsiden?

– Den här årstiden skiljer sig inte så mycket från de andra, hinkvis med espressos, bra bärs, cocktails och något järn här och var, men man får sprida ut det rätt bra så man inte blir helt jävla lost in translation.

Vad skulle du aldrig dricka?

– Jag är inget större fan av light-produkter alltså, eller för den delen allt jävla vansinne med kvarg.

Vad är det värsta man som gäst kan göra i en bar?

– Vara otrevlig mot andra gäster, bartenders. Är du en jävla douchebag så kommer du få tillbaka med samma mynt gånger 2000.

Och till sist: vilket är det konstigaste ställe du vaknat upp på?

– Tror inte jag ska öppna upp hela det här bloggandet med att tappa läsare, men 100 mil från mitt eget hem utan att jag visste vart fan jag var är väl en hint om vart jag kan ha hamnat, förhoppningsvis tar jag mig modet att skriva om det här framöver.

Här hittar du Emils blogg. Här kan du följa honom på Instagram. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.