Annons

Det vet vi om The Handmaid’s Tale säsong 2 (utan att spoila för mycket)

Ännu mer mörker och de dödsdömdas liv i de fruktade kolonierna – i april har säsong två av The Handmaid's Tale premiär, men det här vet vi redan nu!

Sofia Börjesson
Vad som händer med Janine får vi se i The Handmaids Tale säsong 2.

The Handmaid’s Tale hade premiär på HBO 2017 – ett år som har definierats som kvinnornas i och med metoo-rörelsen, Womens march, hbtq-lagar och mycket mer. Sedan dess har flera kopplingar gjorts mellan bland annat Donald Trumps USA, de stränga abortlagarna och seriens handling.

Annons

Men förutom att serien har bidragit till viktig debatt har den varit lika engagerande som ångestframkallande att följa.

Du som har hittat hit har med största sannolikhet redan sett den första säsongen av The Handmaid’s Tale, serien som skildrar en dystopi där fertila kvinnor tillfångatas och våldtas i ett våldsamt patriarkat. Har du inte sett säsong ett – vänd om! Den här artikeln innehåller spoilers.

Läs mer: Se trailern till andra säsongen av The Handmaid’s Tale – premiär i april

Här är sju saker vi vet om säsong 2 – redan nu

1. Mörkret tätnar

Enligt huvudrollsinnehavaren Elisabeth Moss kommer säsong två att bli, om möjligt, ännu mörkare än säsong ett. Så här säger hon i en intervju med The Pool:

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vänta bara tills du får se vad som väntar! Det kommer att bli värre. Säsong två kommer att vara riktigt mörk. Något att se fram emot, yay!

2. Margaret Atwood kliver in

The Handmaid’s Tale är baserad på boken med samma namn (Tjänarinnans berättelse på svenska) som skrevs av författaren Margaret Atwood 1985. Första säsongen följer bokens ramar någorlunda väl, även om man har valt ut vilka delar som berättas och i vilken ordning.

Margaret Atwood skrev den hyllade romanen som serien The Handmaids tale baseras på.

Margaret Atwood är författaren bakom The Handmaids Tale (1985). Foto: IBL

Den andra säsongen kommer däremot att bli lösare baserad på boken – och istället kliver Margaret Atwood in och är ännu mer involverad i karaktärernas öde och berättelsens fortsättning, rapporterar Hollywood Reporter.

3. Motståndsrörelsen Mayday

I första säsongen får vi höra talas om motståndrörelsen Mayday, men vi får aldrig riktigt se den. I säsong två kommer däremot Mayday att få desto mer uppmärksamhet, något som man bland annat får se glimtar av i trailern.

4. Vi får se kolonierna

Brottslingar, homosexuella och uppviglare – som inte avrättas omedelbart eller benådas på grund av fertilitet – skickas till de fruktade kolonierna. En plats där de tvingas forsla radioaktivt avfall tills de själva dör av strålningen.

I slutet av första säsongen fick vi se Emily (Gilmore Girls-stjärnan Alexis Bledel) bli bortförd till kolonierna efter att hon kapat en bil och kört ihjäl en av Gileads män. I säsong två kommer vi att få följa Emilys liv i kolonierna, och enligt ELLE.com kommer även Emilys hustru (spelad av Clea DuVall) att vara där.

5. Junes graviditet

Junes graviditet bidrar till ytterligare ett komplext lager nästa säsong. Kommer hon att föda barnet? Och kommer det i så fall att tas ifrån henne? Enligt Elisabeth Moss är detta något som upptar mycket av Junes tankar i säsong två.

6. Utökad budget och Gileads uppkomst

Efter att ha hyllats och prisats för sin första säsong var det inte mer än väntat att budgeten inför säsong två skulle utökas. Pengarna har framför allt gått till att bygga upp kolonierna, men också för att kunna visa bakgrundshistorien kring hur Gilead kom till.

7. Premiär i april

Den andra säsongen av The Handmaid’s Tale har premiär i USA den 25 april, vilket borde innebära att den har Sverigepremiär dagen efter.

Den första teaser-trailern till The Handmaid’s Tale säsong 2 släpptes i mitten av januari – här kan du se den.

Källa: ELLE.com

Annons

Dela (24)
Tweeta

Annons


Laddar