Hoppa till innehåll

Thomas Falkenstedt är veckans bäst klädda på #cafestil

Markus Thunberg

Thomas Falkenstedt gillar H&M:s jeans, längtar efter Filas comeback och struntar helt i konventioner.

Thomas Falkenstedt har nyligen chefat över Cafés stilkonto på Instagram. Nu berättar han lite mer om sin egen stil.

Wherever I go, I know Karl is watching over me.

Ett foto publicerat av Thomas Falkenstedt (@thomasfalkenstedt)


Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag blandar friskt preppy med street, billigt med dyrt och kollar ut genom fönstret på morgonen för att se vad jag ska ha på mig. Man kan säga att vädret styr mitt humör och min stil, så soliga dagar kan bidra till lite färggrannare kläder medan jag är lite mer grå/svart/vit då det är mulet. Den röda tråden i min stil är att det ska vara kul att klä sig och trivas i det man har på sig!

När gjorde ett riktigt bra köp senast, vad köpte du?

– Ett riktigt bra köp jag gjorde på Colette i Paris häromveckan var faktiskt inte ett plagg utan en bok av designern Mark McNairy som heter F*CK IVY AND EVERYTHING ELSE och är en skön gliring till allt vad regler inom mode heter och speglar min stil. Jag struntar i konventioner helt enkelt och har fått många tips av denne fantastiske amerikan som likt mig själv knappt går att finna på bild utan keps.

Har du någon svensk stilförebild, vem?

– Svensk stil är ju i världsklass och så mycket mer än svart och beige. Hela Stockholm är en catwalk fylld av välklädda människor. Egentligen skulle jag vilja nämna Rebecca & Fiona som stilförebilder då de också har en fuck everything-attityd, men Tommie X står bakom deras stil så får väl bli han om jag ska nämna en enskild person som sticker ut lite extra ur massan av den välklädda modemaffian. En annan stilförebild är Pretto PRs Fredrik Robertsson som mig veterligen är enda killen i Sverige som kan bära upp haute couture utan problem.

Var köper du helst billiga kläder?

– Underskatta aldrig H&M! Både vad gäller basplagg och lite mer trendiga grejer är de oftast i frontlinjen. Ibland frågar folk var jag köpt diverse plagg eller pryl och blir förbluffade när jag nämner H&M. Allt handlar om hur du bär upp kläderna helt enkelt.

Vad vill du klä dig i i sommar?

– I sommar har jag stora förhoppningar om att kunna klä mig i chinosshorts i olika pasteller och matcha med sköna skjortor i neutrala färger och på kvällen matcha solbrännan med sköna kashmirtröjor i ljusa nyanser. Eller varför inte bara en 90-talstisha med logga. Inväntar ivrigt Filas comeback, då Adidas och CK redan lanserat sina 90-talsretrologgor tidigare i år med stor framgång. Sen skippar jag nog Kanyes och Guccis trend med strumpor på byxorna, men det ska ju inte komma förrän i höst…

Till sist, vilket jeansmärke är egentligen bäst?

– Den dagen jag vet vilket jeansmärke som äger ska jag nog få Nobelpriset i både fysik och kemi. Mitt förhållande till ett jeansmärke brukar vara passionerat men kort och jag byter snabbt till ett annat. Just nu är jag smått förtjust i H&M:s jeans då det hänt något revolutionerande på den fronten, men jag saknar min gamla kärlek Acne och hoppas kunna återvända till dem någon dag.

Thomas hittar du här!

Café Stil hittar du här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.