Trädgården arrangerar nordiskt mästerskap i wrestling

Nordiska mästerskapen i wrestling avgörs på Stockholms största sommarklubb Trädgården den 10 augusti.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-07 11:30  |  Lästid: 2 minuter

Den amerikanska showsporten wrestling är kanske inte superförknippat med Sverige. Men faktum är att sporten, som fått ett rejält uppsving efter Netflix succéserie Glow, existerar och utförs även här. Och nu hittar wrestlingen in till det hippa sommarklubbsfinrummet. Den 10 augusti öppnar Stockholms största sommarklubb Trädgården upp sina luftiga Skanstull-dörrar för det nordiska mästerskapet Valhalla Nordic Wrestling Championship 2.

Mästerskapet arrangeras av Sthlm Wrestling och huserar namn som den nordiska mästaren Starbuck, Timmy Force, Betty Rose och Aya Frick. Namn som kanske inte säger så mycket för den oinsatte (och det är väl ärligt talat 99,9 procent när det kommer till nordisk wrestling).

Netflix-serien <em>Glow</em> har hjälpt till att popularisera den gamla Hulk Hogan-sporten.
Netflix-serien Glow har hjälpt till att popularisera den gamla Hulk Hogan-sporten.

I ett pressmeddelande skriver man det hetaste  mötet är mellan den nordiska mästaren Starbuck och värsta konkurrenten, svenska Timmy Force som Starbuck besegrade i förra titelmatchen. Timmy Force har alltså revansch att utkräva.

Vi antar att de flesta, precis som vi, inte har någon superkoll på wrestling. Men Café tycker ändå att det piggar upp att den annorlunda scenunderhållningssporten kommer till Trädgården och att fler får möjlighet att avgöra om wrestling har nåt – eller inte.

Valhalla Nordic Wrestling Championship 2 arrangeras på Trädgården i Stockholm den 10 augusti mellan 17-21. Mer information om arrangemanget finns i Facebook-evenemanget här.

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:17