Hoppa till innehåll

Trailern till storfilmen ”Civil War” får oss att hyperventilera

Kirsten Dunst i filmen Civil War.

Redan när den första affischen för ”Civil War” släpptes blev den kommande filmen föremål för en hel del diskussioner. Nu har den mycket lovande krigsskildringen fått ett svenskt premiärdatum, som råkar vara en väldigt trevlig överraskning.

Bakom den omtalade thrillern Civil War hittar vi ingen mindre än välrenommerade britten Alex Garland som både skriver manus och regisserar. Garland inledde filmkarriären med att skriva manus till Danny Boyles filmer 28 Days Later och Sunshine och regidebuterade med sin egenskrivna sci-fi-thrillern Ex Machina som dessutom Oscarsnominerades för bästa manus. 

I Civil War ser vi Kirsten Dunst i rollen som en journalist som tillsammans med några kollegor försöker ta sig genom USA under ett snabbt eskalerande inbördeskrig, med hela nationen i sitt grepp. Filmen kan dessutom stoltsera med en även i övrigt stark ensemble i form av skådisfavoriter som Nick Offerman och Jesse Plemons. Allt ser på förhand kusligt välgjort ut, och snart får vi se om filmen levererar vad trailern utlovar.

Det står också klart att filmen får svensk biopremiär redan den 24 april, vilket roligt nog är två dagar innan den amerikanska premiären.

Kika in mäktiga trailern till ”Civil War” och håll koll på hjärtrytmen på din smartklocka.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.