Tungviktare skapar nytt inom konsert, klubb och festival

Tvådelad bild. Två personer på en gata och på andra sidan en hand som vrider på en ratt på ett mixerbord

Två svenska klubb- och konsertprofiler ska förändra sättet vi går på klubb och besöker konserter. Eventen blir mer intima och påkostade, besökarna färre och de traditionella arenorna och festivalfälten ratas för slott.

Redaktionen  |  Publicerad 2021-07-05 10:09  |  Lästid: < 1 minuter

Det är Karl Ohlsén Pettersson tillsammans med Mille Yousefali som tagit fram det nya konceptet. De två ligger bakom succéer som Summerburst och White Room och var tidiga med att arrangera konserter med några av de största artisterna i världen inom elektronisk dansmusik, till exempel Swedish House Mafia, AVICII, David Guetta, Alesso och Tiësto.

”Vi vill addera lite nytt tänk, komma bort från den traditionella arenan, och vi tror att publiken är redo för detta nu när världen börjar öppna upp. Vi vill att gästen ska komma närmare upplevelsen”, säger Karl Ohlsén Pettersson.

Exakt hur det nya konceptet ska se ut avslöjas inte men de beskriver en förändring i själva formatet för hur musikupplevelser genomförs och känns. Det blir lite mindre, lite intimare och duon utlovar att det blir mycket roligare.

Först ut är ett arrangemang på Stora Sundby Slott utanför Eskilstuna, ett slott med anor från 1300-talet. Den 17 juli intar DJ-producenterna Jeremy Olander och Molö slottets scen och arrangörerna utlovar magi. Biljetter går inte att köpa på traditionellt sätt utan lottas ut på arrangörens sajt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-07-05 12:56