Två rockpensionärer rymde från äldreboendet – hittades på metalfestival

Metal förenar alla åldrar.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-06 09:48  |  Lästid: < 1 minut

I fredags smög två äldre tyska män ut från sitt äldreboende för att gå på metalfestivalen Wacken Open Air i staden Wacken i de nordligare delarna av Tyskland. Och det är inte en liten duvungefestival – festivalen samlar några av världens största metalakter, däribland svenska Ghost, och beskrivs ofta som ”den största metalfestivalen i världen”.

Deutsche Welle skriver att äldreboendets personal kontaktade polisen när de upptäckte att de båda headbangande pensionärerna var borta. Hur gick det då? Jo, de båda männen hittades på festivalområdet vid tretiden på natten, deras tillstånd beskrev av en talesperson hos polisen som ”desorienterade och omtöcknade”.

När en polis intervjuades av den tyska public service-kanalen NDR sa polisen att rockpensionärerna uppenbarligen gillade metalfestivalen. Och att de transporterades hem med en patrullerande polisbil och en taxi.

En härlig solskenshistoria, och vi får hoppas att rockpensionärerna hann med att göra rock on-tecknet och headbanga friskt till metalgiganter som Ghost, Sepultura, Clawfinger och Arch Enemy.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-08-08 11:32