Hoppa till innehåll

Twitter-anställda får möjligheten att stanna hemma – för alltid

Jobba hemifrån, dator
Lukas Nordén

En fingervisning om vad vi kan komma att förvänta oss – även när pandemin ör över?

Det råder rutin-anarki. De rutinerna man en gång hade innan virusutbrottet (i den mån man hade några) finns inte längre kvar, och visst har väl sovmorgon förlorat sin lyster när varje morgon är någon slags sovmorgon? Eller så är man den typen som mår toppen av att bära pyjamas dygnet runt. Oavsett så ser det inte ut att som att återgå till ett liv som liknar det man levde innan coronaviruset bröt ut än på ett tag.

Teknikjättarna Facebook och Google gick förra veckan ut med information om att anställda kommer att ha möjligheten att jobba hemifrån året ut, men nu har Twitter valt att ta det hela ett steg längre och givit sina anställda möjligheten att stanna hemma betydligt längre – för evigt, närmare bestämt.

Det verkar då inte röra sig om att alla anställda som kommer få möjligheten att permanent skapa sig ett hemmakontor, utan enbart de anställda med arbetsuppgifter som egentligen inte behöver göras på plats, uppger bland andra tidningen The Guardian. Men om du är en person som planerar att aldrig sätta din fot i ett öppet kontorslandskap igen så har du kanske din chans nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.