Hoppa till innehåll

Uniqlo öppnar lappa-och-laga-verkstad i Stockholm

Det slängs för mycket kläder, helt klart. Under våren storsatsar klädkedjan Uniqlo därför på en rad olika initiativ för att förlänga livslängden på dina plagg.

Uniqlo lanserar nu sitt nya koncept Re.Uniqlo Studio i Sverige. Konceptet innebär ett dedikerat utrymme i flaggskeppsbutiken i Stockholm för att skapa en ny framtid för oanvända plagg, samt hålla dem i omlopp längre. Rent praktiskt genom att erbjuda möjligheter till bland annat reparation och återanvändning i butiken.

På plats i butiken vid Kungsträdgården har Uniqlo ett dedikerat in-house-team för att erbjuda kunderna att lappa och laga, göra justeringar på kläder och mycket mer. Även möjlighet att lämna in och donera plagg till lokala hjälporganisationer finns på plats.

Foto: Uniqlo

Foto: Uniqlo

“En anledning till att människor slutar använda sina kläder är att de tappar intresset för dem. Genom att erbjuda kreativa inslag som japansk reparationsteknik och Sashiko-broderi kan våra kunder nu uppdatera sina befintliga Uniqlo-favoriter. På så sätt hoppas vi människor kan återfinna intresset för sina plagg och förlänga dess livslängd”, säger Nikolina Johnston, COO, Uniqlo Scandinavia.

Insamlingskärl finns sedan tidigare i butiken för att samla in kläder som inte längre används, och istället donera dem till lokala hjälporganisationer. I Sveriges fall innebär det den ideella organisationen Fryshuset som varit en samarbetspartner sedan butiken slog upp portarna i Stockholm 2018.

Re.Uniqlo Studio finns i butiken vid Kungsträdgården nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.