Hoppa till innehåll

Världens äldsta kroppsbyggare avslöjar sina träningsknep

90-åriga kroppsbyggaren Jim Arrington tränar på Venice Beach.

Just som flera av oss börjar vackla i våra nyårslöften kan det vara värt att ta en titt på den här feelgood-intervjun med 90-årige kroppsbyggaren Jim Arrington.

90-årige bodybuildern Jim Arrington ställer fortfarande upp i tävlingar och har inga planer att gå i pension. I en intervju med Guinness World Records berättar Arrington att han föddes sex veckor för tidigt och led av astma och en rad andra besvär. 15 år gammal bestämde han sig för att han ville bli en superhjälte, vilket man i viss mån får säga att han lyckades med. Än idag tränar han omkring tre gånger i veckan, två timmar per pass, en hängivenhet som får de flesta av oss att skämmas en smula.

Arrington deltog senast 2022 i en tävling och berättar att en hemlighet för att klara sig inom kroppsbyggandet så länge är anpassning. Han menar att vad som funkar för en yngre människa inte riktigt passar för en 90-åring och att man måste vara beredd att justera sin träning. Även kosten har ändrats med åren, från att tidigare ha ätit väldigt mycket nötkött och druckit mycket mjölk till att ha skurit ner i stort sett helt på de båda proteinkällorna.

Den 90-årige superhjälten är sedan länge ett välkänt ansikte på Gold’s Gym (Arnolds gym!) i Venice Beach och hans pigghet vid den åldern är en inspiration för oss alla. Jim vänder dock på det.

”Vad som inspirerar mig är när folk kommer fram till mig och säger att jag inspirerar dem.”

Helgens bästa feelgood-video hittar du här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.