Hoppa till innehåll

Vinnande shot med asiatisk touch

Bilden är borttagen

För ett par veckor sedan satt jag med i juryn i Mardi Gras Cocktail Challenge, där ett antal svenska toppkrogar tävlade i att på snabbast möjliga tid servera en drink, en shot och en maträtt i New Orleans- och Mardi Gras-anda. Vann tävlingen gjorde fenomenala Ling Long, en stockholmskrog som serverar asiatisk mat på nordiska … Continued

Bilden är borttagen
För ett par veckor sedan satt jag med i juryn i Mardi Gras Cocktail Challenge, där ett antal svenska toppkrogar tävlade i att på snabbast möjliga tid servera en drink, en shot och en maträtt i New Orleans- och Mardi Gras-anda.

Vann tävlingen gjorde fenomenala Ling Long, en stockholmskrog som serverar asiatisk mat på nordiska råvaror. Allra bäst i deras lineup var shoten: en uppfriskande historia med tequilabas och asiatisk citrusfrukt. Så här gör du den själv:

Ingredienser:
3 cl tequila
3 cl limejuice
Socker
Yuzusaft
Äggvita

Blanda tequila och limejuice, häll upp i hyfsat vida shotsglas (Ling Long själva använde klassiska pappmuggar, se bilden…). Gör ett skum på äggvita, cirka en deciliter socker och en halv deciliter yuzu. Toppa shoten med skummet och stänk på två droppar vanlig röd Tabasco.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.