Hoppa till innehåll

Vinnarfotona från iPhone-tävlingen kommer förstöra ditt Instagram-självförtroende

Markus Aamisepp

Mobilfototävlingen iPhone Photography Awards har gått ut med årets vinnarbidrag. Något som också är en påminnelse om hur bristfälligt ens eget Instagramflöde är.

Sedan smartphonen lanserades har antalet hobbyfotografer skjutit i höjden. Vardagliga skeenden har transformerats till innehåll som fyller ut det som i folkmun kallas ”flödet” på diverse sociala medieappar. Allt från semestrar med familjen och restaurangbesök till den brukliga körsbärsträdsblomstringen vid Kungsträdgården i Stockholm dokumenteras i minsta detalj och laddas upp på Instagram som Facebook för att ge sken om en ”nice” tillvaro.

Men inte behöver det vara något fel på det. Nu slipper du trots allt köpa en ruggigt dyr systemkamera för att fånga minnesvärda stunder i livet och sedan finns det trots allt något kittlande att slänga iväg en gillamarkering när någon av dina vänner laddat upp en riktigt krispig bild från landet.

Men så finns också en helt annan dimension när det gäller mobilbilder. Ja, i 13 år har fototävlingen iPhone Photography Awards gått ut med sina rysligt snygga vinnarbidrag som varje år påminner oss om hur bristfälliga våra egna Instagramflöden faktiskt är. I förra veckan var det dags igen där arrangörerna plockade fram årets bästa foton från mobilfotografer världen över.

Nåväl – vi andra dödliga gör så gott vi kan. Men vill du ha lite inspo eller helt enkelt golvas av vad man kan göra med en Apple-telefon har du nedan några av vinnarbidragen från årets tävling.

Foto: Dimpy Bhalotia
Foto: Artyom Baryshau
Foto: Geli Zhaou
Foto: Saif Hussain
Foto: Tu Odno
Foto: Veronica Yoo
Foto: Xiaojun Zhang
Foto: Ji Li
Foto: Ana Aiko
Foto: Haiyin Lin
Foto: Jiandong Wang
Foto: Kaiwen Jiang

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.