Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

William, 3, gör succé på den hembyggda hockeyrinken

Pappans isbana i trädgården är varje hockeygrabbs dröm.

Helena Sjögren
William, 3, gör succé på den hembyggda hockeyrinken

Med en pappa som är lagkapten i Helsingborg HC är det förstås lätt att anta att hockeyintresset finns i blodet.

När minusgraderna kom till Helsingborg bestämde sig Julius Falkenbäck Bergqvist för att ge sin hockeytokige son William en egen rink i trädgården.

Annons

– Jag har själv alltid velat ha en egen isrink när jag var liten. Men bor man i Helsingborg är det inte minusgrader så ofta. William älskar verkligen ishockey och vill ha mer istid än den han kan få i ishallen, säger Julius Falkenbäck Bergqvist.

Gilla Cafe.se på Facebook
William, 3, har en alldeles egen hockeyrink hemma i trädgården. Nu gör han succé på nätet. Bild: Privat

William, 3, har en alldeles egen hockeyrink hemma i trädgården. Nu gör han succé på nätet. Bild: Privat

Rökmaskin och discolampa

När kvicksilvret väl sjönk köpte pappa Julius en presenning och spolade upp en liten bana på fyra gånger sex meter i trädgården. Rinken utrustades snabbt med med sarg, belysning och omklädningsrum – i form av en stol på altanen.

– Och rökmaskin förstås. Han tycker om att köra intron och brukar göra det även inomhus. Så vi har musik, rökmaskin, julbelysning som blinkar och så en discolampa som sitter inomhus. Så länge han tycker att det är roligt tycker vi att det är roligt, säger Julius Falkenbäck Bergqvist.

När lagkaptenen la ut en liten film med sonen på Twitter spred den sig fort. När sajten Sportbibeln sedan hörde av sig och delade filmen fullkomligt exploderade det.

”Ibland får vi vara med”

Julius Falkenbäck Bergqvist berättar att William lätt kan åka omkring på hemmarinken i fyra fem timmar utan att tröttna.

– Ibland får vi vara med också och skjuta något skott. Men för det mesta leker han själv. Från början stod vi ute och frös med honom och bara stod och tittade när han åkta omkring.

Han försäkrar också att allt är på sonens eget initiativ.

– Han har varit på is sedan han var kanske 2,5 år. Då började han åka lite. Han är ofta med mig i ishallen och tittar på när vi spelar, säger Julius Falkenbäck Bergqvist.

Hotas av plusgraderna

Videons enorma spridning gör också att det är många som kommer fram till William i ishallen. ”Det är ju du med hockeybanan”, säger de. Sedan är det många som hört av sig och det är förstås kul, säger Julius Falkenbäck Bergqvist. Men det finns också ett stort mörkt moln för den 3-årige hockeyspelarens hemmaarena – plusgrader.

– Från börjar var det mest blött men då kunde han fortfarande åka. Sedan trillade han och blev jätteblöt. Han trodde nog att isen skulle vara kvar så länge vi skulle bo kvar här. Men jag har förklarat för honom att det ska bli kallt nu igen och att vi får bättre på den då. Man får passa på när det väl är minusgrader, säger Julius Falkenbäck Bergqvist.

 

Annons

Dela (29)
Tweeta

Annons


Laddar