10 heta serier och filmer att streama i april

Serien Citadel på Prime Video och Love & Death på HBO Max.

I april lockar streamingtjänsterna med en påkostad spiondramaserie av Marvel-bröderna Russo, en dokumentär om Boris Beckers stökiga liv och en miniserie på HBO Max från ”Big Little Lies”-skaparen. Här är de på förhand bästa serierna och filmerna som släpps på Netflix, Viaplay, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime och Apple TV+ i april, enligt Café.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-04-03 16:03  |  Lästid: 4 minuter

Meet Me In The Bathroom

Ute nu. Finns att hyra via exempelvis Viaplay.

Det har gjorts mängder av dokumentärer och spelfilmer om New Yorks främsta musikdagar under 1970-talet, när band som The New York Dolls, Television, Blondie och Ramones spelade på CBGB:s och förändrade rockmusiken. Men det har inte gjorts så mycket innehåll om rockscenen som växte fram i början av 2000-talet i samma stad. Dokumentären grundar sig på intervjuboken med samma namn och följer New York-band som The Strokes, Yeah Yeah Yeahs, The Moldy Peaches, Interpol och LCD Soundsystem under deras första stökiga levnadsår som band. Arkivbildsmys på femplus-nivå.


Leva Life

Premiär 5 april på Viaplay.

Störst av allt-stjärnan Hanna Ardéhn speler en 24-åring som precis börjat jobba på tidning och har storslagna framtidsplaner, till livet raseras när hon får sin cancerdiagnos. Ardéhns karaktär Nora börjar leva ett dubbelliv där hon jonglerar kändisevent med cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Viaplay har redan gett grönt ljus för en andra säsong.


Boom! Boom! The World vs. Boris Becker

Premiär 7 april på Apple TV+.

Den fascinerande historien om den kontroversiella gamle tennisvärldsettans liv och karriär lär innehålla en hel del svärta. Dokumentärfilmarna började filma bara två dagar innan Boris Becker dömdes till ett 2,5 år långt fängelsestraff i England för att ha undanhållit mer än 30 miljoner kronor från engelska myndigheter. Dokumentären innehåller även intervjuer med tennisikoner som Björn Borg, John McEnroe och Novak Djokovic.


Barry, säsong 4

Premiär 17 april på HBO Max.

Bill Haders show (Bokstavligen. Han både skriver, regisserar och spelar huvudrollen) är tillbaka med sin sista säsong. Många håller Barry extremt högt och Hader förtjänar beröm för att han inte verkar göra misstaget att köra på i för många säsonger som genrepolaren Dexter gjorde, om du minns.

”Det som händer i säsong fyra är strukturellt radikalt på något sätt, men det känns vettigt för vad jag tror att karaktärerna behövde gå igenom, och vad jag tror att hela serien alltid varit på väg mot”, har Bill Hader själv sagt om den sista säsongens upplösning.


Nope

Premiär 19 april på SkyShowtime.

Skräckfavoriten Jordan Peeles (Get Out, Us) senaste film beskrivs som en ”neo-Western science fiction horror movie”. Redan där spasmrycker det till i ”play”-klickfingret, visst?


Där kräftorna sjunger

Premiär 21 april på Viaplay.

Den mycket populära romanen med samma namn släpptes förra året som biofilm som lockade stor publik till biograferna under sensommaren och hösten. Nu kommer filmen till Viaplay. Handlingen då? En ung kvinna som har vuxit upp på egen hand bland myrarna djupt i den amerikanska södern blir misstänkt för ett mord på en man som hon en gång hade kopplingar till. En kärlekshistoria, rättegångsdrama, mysterium och en berättelse om hur isolering påverkar oss i ett.


One More Time

Premiär på Netflix 21 april.

Hedda Stiernstedt har huvudrollen i den här dramakomedin från Young Royals- och The Playlist-skaparna Tove och Sofie Forsman. Stiernstedt spelar en tjej som blir påkörd av en lastbil natten till sin 40-årsdag. När hon vaknar är hon dock inte 40. Istället är hon 18 år och året är 2002. Ett utmärkt tillfälle att ta ett omtag på livet och uppfylla drömmarna som aldrig blev av? Absolut, om det inte vore för att Stiernstedts karaktär vaknar upp till exakt samma dag varje gång hon somnar.


Love & Death

Premiär 27 april på HBO Max.

Love & Death lockar med bakompersoner av högsta klass. Miniserien är skriven av seriesnillet David E. Kelley (Ally McBeal, Big Little Lies) och regisseras av Lesli Linka Glatter (Mad Men). Framför kameran är det inte så pjåkigt heller, huvudrollerna spelas av Marvel-stjärnan Elisabeth Olsen och birollsmästaren Jesse Plemons (Breaking Bad, Fargo).

Serien kretsar kring två kristna gifta par som lever ett lugnt småstadsliv i Texas. Tills en otrohetsaffär får någon att plocka upp en yxa som får stora konsekvenser för det tidigare så småstadsidylliska livet. Love & Death är inspirerad av boken Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs och ett gäng artiklar från tidningen Texas Monthly.


Citadel

Premiär 28 april på Prime Video.

Påkostat spiondrama som Marvel-regissörerna OCH bröderna Antony och Joe Russo ligger bakom. Den globala spionbyrån har vittrat sönder och dess agenters minnen har blåsts ur skallen. Ur askan reser sig syndikatet Manticore. Med Game of Thrones-mannen Richard Madden och Priyanka Chopra Jonas (The Matrix Resurrections) i huvudrollerna.


Peter Pan och Lena

Premiär 28 april på Disney+.

Matinémys för hela familjen när Disney gör en spelfilm på den animerade klassikern från 1953. Filmen blir ett kärt återseende av Lena (Wendy), Peter Pan, Tingeling, kapten Krok och, förstås, Landet ingenstans. Synopsis verkar vara precis som originalets, tryggt så.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-04-04 16:13