Hoppa till innehåll

10 hetaste filmerna och serierna att streama i maj

Sportdokumentärer, livesänd humor, skräck och en origin story för en efterrätt. Maj bjuder som ni förstår på något för alla och här är några av nytillskotten vi ser fram emot mest.

Welcome to Wrexham (säsong 3)

Serie | 3 maj på Disney +

När Ryan Reynolds och Rob McElhenny köpte den tredje äldsta professionella fotbollsklubben i världen höjdes ett och annat ögonbryn. Lyckligtvis valde de att dokumentera allt och resultatet blev en riktigt fängslande sportdokumentär med ett starkt underdogfokus. Snart börjar den tredje säsongen och förväntningarna är höga.

The Beach Boys

Dokumentär | 24 maj på Disney +

Lagom till sommaren släpps en helt nyproducerad Beach Boys-dokumentär och timingen kunde inte varit bättre. Arkivmaterial blandas med ett gäng helt nya intervjuer för att berätta historien om bandet som var med om att skapa den kaliforniska drömmen. Ni vet var ni hittar alla fans av 60-talspop i slutet av maj.

En del av dig

Film | 31 maj på Netflix

Sigge Eklund debuterar som långfilmsregissör och i sin ringhörna har han en ensemble bestående av Edvin Ryding, Zara Larsson, Ida Engvoll och många fler.

John Mulaney Presents: Everybody’s in L.A.

Livestreamad serie | 4 maj på Netflix

Komikern John Mulaney gjorde nu senast succé som presentatör på Oscarsgalan med sin roliga hyllning till Field of Dreams. I början av maj är han aktuell med en ny Netflixsatsning där han under sex livestreamade avsnitt går runt i Los Angeles och pratar med roliga gäster.

The Iron Claw

Film | 10 maj på Netflix

Den på Oscarsgalan märkligt förbisedda Iron Claw kommer nu i maj till HBO Max och skildrar den sanna historian om två bröder tillika wrestlingprofiler från 80-talet. I huvudrollerna ser vi Zac Efron (17 Again) och Jeremy Allen White (The Bear).

Outer Range (säsong 2)

Serie | 16 maj på Prime Video

Josh Brolin är navet i denna westerninfluerade dramaserien sprinklad med vissa science fiction-element. Samtidigt som Royal (Brolin) försöker handskas med det mystiska hålrum som uppstått på hans mark behöver han också hålla ihop familjen efter en mycket svår kris.

The Last Voyage of the Demeter

Film | 1 maj på Prime Video

Denna norskregisserade skildring av Draculas ankomst till London lutar något mindre åt det klassiskt gotiska hållet från Stokers roman och omfamnar en mer monstruös råhet.

Shardlake

Serie | 1 maj på Disney +

Advokaten Matthew Shardlakes liv kastas omkull när Thomas Cromwell skickar honom att undersöka ett mystiskt dödsfall i det avlägsna klostret Scarnsea. Deckardrama baserat på de mordhistorierna om ätten Tudor av C.J. Sansom. I huvudrollen ser vi den alltid stenhårde Sean Bean.

Unfrosted

Film | 3 maj på Netflix

Jerry Seinfeld har gjort en origin story om de amerikanska sötsakerrna Pop-tarts. Han själv regisserar och spelar huvudrollen, men omges även av roliga människor som Melissa McCarthy, Hugh Grant och Amy Schumer. Även om man börjar bli aningen trött på origin story för kända varumärken sticker detta ut lite i mängden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.