Hoppa till innehåll

10 hetaste filmerna och serierna att streama i juli

Jonas Strandberg

En ny säsong av svenska dejtingklassikern, stenhård action med Better Call Saul-stjärnan och kärleksfulla hyllningar till 80-talspop. Här är tio filmer och serier du inte får missa i juli.

Alla Mission Impossible-filmerna

Filmer | 1 juli på C More

Denna märkligt jämna serie är alltid väldigt underhållande och man känner verkligen Tom Cruises maniska dedikation till att göra riktigt coola filmer. När serien nu gör entré på C More är det ett perfekt tillfälle att fräscha upp minnet inför den stundande sjunde delen Dead Reckoning.

The Covenant

Film | Premiär 2 juli på Prime Video

Guy Ritchie är tillbaka med en helt ny film, med aningen allvarligare ton än vi är vana vid från den brittiska kultregissören. Vi ser Jake Gyllenhaal i huvudrollen som en amerikansk soldat som får reda på att hans tolk lämnats kvar i Afghanistan och ger sig iväg på en räddningsoperation.

Django

Serie | Premiär 3 juli på SkyShowtime

Skyshowtime bjuder i sommar alla westernälskare på denna berättelse om en mans jakt på sin dotter i ett minst sagt fientligt landskap. Löst baserad på den gamla klassiska filmen av Sergio Corbucci.

Första Dejten

Realityserie | Tisdagar på SVT Play

Lagom tills dess att Gift vid första ögonkastet gick i mål drog Första dejten igång. Timingen var perfekt. Det är fortfarande många säsonger in en väldigt underhållande realityserie och bredden är stor på olika par som går på trevande, obekväma och ibland superhärliga dejter. Sommarens tisdagar är med andra ord räddade.

WHAM!

Dokumentär | 5 juli på Netflix

I denna feelgooddokumentär följer vi George Michaels och Andrew Ridgeleys resa från tonåriga skolkamrater till ikonisk, hyllad popduo. Mängder av aldrig tidigare visat material utlovas. Ett måste för alla som har ens en antydan till intresse för klistrig popmusik från 80-talet.

I Wanna Dance With Somebody

Film | 7 juli på Viaplay

Fint och känslosamt porträtt av Whitney Houston där vi utöver en självlysande Naomi Ackie i huvudrollen även ser en grym rollprestation av Stanley Tucci i rollen som producenten Clive Davis.

Bird Box Barcelona

Film | Premiär 14 juli på Netflix

Uppföljaren till Sandra Bullocks ytterst memevänliga thriller från 2018 tar oss till Barcelona, och av förhandstittar att döma ser den ut att bli minsk lika otäck som sin föregångare!

She Said

Film | Premiär 18 juli på SkyShowtime

Baserad på den verkliga historien om journalisterna som avslöjade Harvey Weinstein-skandalen har She Said hyllats av kritiker. Med en självlysande Carey Mulligan i huvudrollen (som för övrigt verkligen bara blir bättre för varje film) känns denna helt klart som ett måste.

Nobody

Film | Premiär 18 juli på Netflix

Efter sofistikerade Better Call Saul är det dags för Bob Odenkirk att göra en renodlad actionrökare, synligt inspirerad av såväl Falling Down som Taken. Sämre inspirationskällor i genren ”krisande medelålders man” kan man helt klart ha.

Good Omens

Serie | 28 juli på Prime Video

Fyra år efter den första säsongen är det nu äntligen dags för alla fans av brittisk fantasykomedi att få sitt lystmäte. Michael Sheen och David Tenant är givetvis tillbaka och med Neil Gaiman kvar som showrunner är utsikterna för denna påkostade uppföljare mycket goda.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.