Hoppa till innehåll

10 hetaste filmerna och serierna att streama i november

Musik, humor, kärlek och rafflande action. Novembers streamingutbud bjuder på något för alla smaker och här är ett axplock av de bästa nytillskotten.

The Killer

Film | Premiär 10 november på Netflix.

David Finchers kommande thriller med Michael Fassbender är självklart något av det vi ser fram emot mest i novembers streamingutbud. Netflixproducerade The Killer går just nu på bio, men har redan i november streamingpremiär.

Moonage Daydream

Dokumentär | Premiär 15 november på Netflix.

Denna visuellt imponerande dokumentär är ett måste för alla Bowiefans. Dokumentär är aningen missvisande, eftersom Moonage Daydream är er än så. Sättet den kombinerar tidigare ovisat privat videomaterial, intervjuer och liveklipp är väldigt kreativt och måste ses för att förstås.

The Crown

Säsongspremiär | Premiär 16 november på Netflix.

Den sista säsongen av hyllade The Crown är den första som producerats efter drottning Elizabeths död. De första fyra avsnitten släpps nu i november och de sista sex släpps den 14 december.

Börje – The Journey of a Legend

Serie | Premiär 19 november på Viaplay.

Viaplays påkostade serie om Börje Salming ser på förhand ut som ett rafflande sportdrama av klassiskt snitt. Valter Skarsgård spelar huvudrollen och runt honom ser vi bland andra Hedda Stiernstedt, Oskar Skagerberg och Jason ”Beverly Hills” Priestley. Detta känns väldigt kul.

Fargo

Säsongspremiär | Premiär 22 november på HBO Max.

Den femte säsongen av HBO:s populära spinoff på den klassiska Coenfilmen tar oss närmre nutid än tidigare – närmare bestämt 2019. Vi är dock självklart kvar i Minnesota/North Dakota, så fans av vadderade jeansjackor, barrskogar och vidsträckta westernlandskap lär inte bli besvikna. Fargo är en sådan serie som levererat oavbrutet från start, så risken för besvikelse känns överlag väldigt låg. I huvudrollerna ser vi Jon Hamm, Juno Temple och Jennifer Jason Leigh.

Stadens ljus

Film | Premiär 3 november på SVT Play.

Ibland kan man verkligen lita på SVT Play, som i november fyller tjänsten med några guldkorn ur Chaplins karriär. Detta fina komedidrama om en hemlös man som blir förälskad i en blind kvinna och försöker få ihop pengar till hennes ögonoperation är ett cinematiskt mästerverk som alla borde se.

Now And Then – The Last Beatles Song

Dokumentär | Premiär 1 november på Disney +.

Snart släpps den allra sista låten från The Beatles paketerad på en vinylsingel tillsammans med bandets första singel Love Me Do. Now And Then, som den nya låten heter, är baserad på en demo av John Lennon som därefter resten av bandet har arbetat vidare på. Denna dokumentär berättar historien om den lite okonventionella tillkomsten.

The Whale

Film | Premiär 1 november på Prime Video.

Brendan Frasers stora comebackfilm går snart äntligen att streama, för alla som tyckte att den kändes lite väl sorglig att se på bio. Har vunnit en hel hög med priser sedan premiären på Venedigs filmfestival och man är ju glad för Frasers skull!

The Woman King

Film | Premiär 22 november på Prime Video.

Den verkliga historien bakom den fiktiva kvinnliga elitstyrkan i Black Panther skildrar Agojiekrigarna under träning av Viola Davis general. En riktigt underskattad historisk actionfilm med väldigt stark ensemble skådespelare.

Thunder Road

Film | Premiär 17 november på SVT Play.

Polisen Jim Arnaud kastas in i en ordentlig livskris efter en skilsmässa och mammans bortgång. Jim Cummings spelar inte bara huvudrollen i denna grymma dramakomedi, utan har även regisserat, skrivit och varit med och komponerat musiken. Ett passionsprojekt som plockade hem Grand Jury Award på SXSW Film Festival.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.