Hoppa till innehåll

10 hetaste filmerna och serierna att streama i oktober

Jonas Strandberg

Det är höst och man behöver inte längre en ursäkt för att tillbringa långa, långa kvällar i tv-soffan. Oktober bjuder säsongen trogen på en hel del skräck, men även superhjälteserier, sorgliga romcoms och westernserier står på agendan.

John Wick: Chapter 4

Film | Premiär 27 oktober på Prime Video.

Det fjärde ”kapitlet” i John Wick-serien är precis som resten av serien non stop-action från början till slut och Keanu Reeves gör det väldigt bra. Kanske bäst just nu.

Konferensen

Film | Premiär 13 oktober på Netflix.

Mats Strandbergs hyllade slasherroman filmatiseras nu äntligen och vi ser fram emot något så sällsynt som en svensk välgjord skräckkomedi. I en intervju berättade Mats nyligen att filmen kommer ta sig en del kreativa friheter, så även fans av den riktigt råa boken lär bli rejält överraskade.

Tore

Serie | Premiär 27 oktober på Netflix.

I William Spetz nya mörka komedi på Netflix följer vi den 27-årige Tore som efter en personlig tragedi försöker ge sig ut och leva lite. Förhandssnacket om serien är positivt, så detta är helt klart värt att hålla ögonen på.

Loki

Serie | Säsongspremiär 6 oktober på Disney +.

Lokes första säsong hyllades för att med sin egna berättarstil och sin relativt fristående story bjuda in även de tittare som inte sett varenda bildruta som Marvel producerat de senaste 15 åren. Tom Hiddleston och Owen Wilson har en otrolig kemi som vi lyckligtvis verkar få se mer av i säsong 2.

Goosebumps

Serie | Premiär 13 oktober på Disney +.

https://www.youtube.com/watch?v=sIiUwbBxZo8

Baserad på de klassiska barnskräckböckerna (i Sverige kända som Kalla Kårar) och på trailern verkar det som att fans av böckerna kommer kunna hitta en hel del blinkningar till några av de mest välkända spökhistorierna.

The Boogeyman

Film | Premiär 11 oktober på Disney +.

Välgjord Stephen King-filmatisering med en riktigt stark ensemble skådespelare. Särskilt sticker den alltid otrolige David Dastmalchian ut som den obehaglige Lester Billings. Även Sophie Thatcher som den äldsta systern i en hemsökt familj är ett rent fynd. Väldigt kuslig film, perfekt för Halloween.

Deadwood

Serie | Premiär 4 oktober på Viaplay.

Den tongivande westernserien som fick ett alldeles för kort liv, men åtminstone tre riktigt bra säsonger. Nu finns snart alla tre lyckligtvis på Viaplay.

Spoiler Alert

Film | Premiär 11 oktober på Skyshowtime.

En sorglig romantisk komedi från skaparen av sjukt underskattade The Big Sick (och Wet Hot American Summer)? Tack gärna! Jim Parsons från Big Bang Theory verkar även äntligen få komma till sin rätt, vilket vi förstås längtat efter.

The Black Phone

Film | Premiär 1 oktober på Skyshowtime.

Ethan Hawke briljerar i filmatiseringen av Joe Hills krypande läskiga novell om en kidnappande maskerad man och en svart frånkopplad telefon som ändå oförklarligt ringer med meddelanden från andra sidan.

Totally Killer

Film | Premiär 6 oktober på Prime Video.

Skräckkomedi som ser ut att hämta en hel del inspiration från Happy Death Day och diverse tidsresefilmer, och sämre inspirationskällor kan man absolut ha!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.