Hoppa till innehåll

Här är de 10 hetaste nyheterna på Netflix i maj

Jonas Fiskáare

Nya skämt från Jerry Seinfeld, en hajpad serie om en jazzklubb i Paris och kändisar som berättar om när de har knarkat – det är bland annat vad som väntar på Netflix i maj.

Även om vi går ljusare tider till mötes håller fortfarande coronaviruset oss fastkopplat i ett järngrepp och samhället går alltjämt på sparlåga. En liten tröst är i alla fall att streamingjättarna ständigt fyller på utbudet av nya serier och filmer. April var en mycket bra månad, full med intressanta och högklassiga produktioner och maj ser ut att fortsätta på samma inslagna väg. Här är de tio hetaste nyheterna på Netflix under maj månad.

TV-SERIER

1. Hollywood |1 maj

Hur hade Hollywood sett ut om de fördomar och maktförhållande som finns idag suddats ut redan efter andra världskriget? Den frågeställningen tar denna nya serie, producerad av Ryan Murphy och parhästen Ian Brennan, fasta på. En serie om ett gäng karaktärer – både fiktiva och tagna från verkligheten – som söker lyckan i Hollywood efter krigets slut.

2. Dead to Me, säsong 2 | 8 Maj

Andra säsongen av denna serie om den hetlevrade änkan Jen, som i jakten på sin mans mördare blir vän med den excentriske Judy. Men makens förflutna döljer en del mörka hemligheter de måste försöka hålla hemliga. Något som ska visa sig svårt när detektiven Perez dyker upp i hälarna på dem.

3. Space Force | 29 maj

Ny komediserie av Greg Daniels med den ofta hysteriskt rolige Steve Carell i huvudrollen som general för en ny gren inom amerikanska militären – Space Force.

4. Dynastin, säsong 3 | 23 maj

Intrigerna och maktkamperna fortsätter i den tredje säsongen av återupplivningen av den klassiska såpoperan om USA:s mest välbärgade familjer.

5. Jerry Seinfeld: 23 Hours to Kill | 5 maj

Komikerlegenden är tillbaka med sin nya, en timme långa show: 23 Hours to Kill, där han bland annat avhandlar skillnaderna mellan att ringa och sms:a, bufféer och förklarar vad som är så magiskt med pop tarts. Enligt uppgift ska specialen vara fri från gammalt material, men har vi tur kanske ett skämt om flygplansmat smyger sig in också.

6. The Eddy | 8 maj

Den här nya miniserien handlar om ägarna och husbandet till en jazzklubb i Paris som dras in i den undre världen. Serien är gjord av den enormt hyllade Damien Chazelle som tidigare har gjort filmer som Whiplash, First Man och La La Land.

FILMER

7. All Day and a Night | 1 maj

En stark berättelse om en livstidsdömd ung man som tittar tillbaka på sitt liv och de omständigheter som lett honom in på den brottsliga banan. Allt från de människor han umgåtts med till det samhällssystem han växt upp i.

8. Mrs. Serial Killer | 1 maj

Ett spännande drama om en doktor som döms till fängelse för en rad brutala mord. För att bevisa hans oskuld ger hans lojala fru sig iväg på ett vanskligt copycat-uppdrag.

Dokumentärer

9. Have a Good Trip: Adventures In Psychedelics | 11 maj

Det här känns ändå nytt. Denna dokumentär bjuder på kändisar som berättar om sina galnaste trippar, gestaltat genom animationer och rekonstruktioner. Kändisarna som berättar om sina svamp- och syratrippar inkluderar namn som Anthony Bourdain, Carrie Fisher, A$AP Rocky och Sting.

10. Becoming | 6 maj

Efter succéboken med samma titel släpps nu en dokumentär om Michelle Obama och hennes starkaste upplevelser under sin föreläsningsturné där hon besökte 34 amerikanska städer.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.