10 hetaste nyheterna på Netflix i november

Nyheter på Netflix i november.

Martin Scorseses Oscarsutmanare ”The Irishman”, Maradona som fotbollstränare i Mexiko och en ny säsong av brittiska kungahusserien ”The Crown” är några av höjdpunkterna när Netflix dukar upp för streamingbuffé i november.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-10-28 12:15  |  Lästid: 3 minuter

Vintern är (snart) här. Precis som alla tidigare år betyder det färre kvällsaktiviteter – och mer timmar att spendera på film och serier i streamingjättarnas dignande utbud.

I november månad ger oss streamingjättarnas streamingjätte Netflix nära en överdos av kungligt i, främst, en ny säsong av The Crown och medeltidsfilmen The King med Timothée Chalamet. I övrigt märks Alicia Vikander i filmen Earthquake Bird och vad som på förhand snackats om vara nästa Making a Murderer – dokumentärserien The Devil Next Door.

Här är de 10 mest spännande nyheterna på Netflix i november.

SERIER


1. The Crown, säsong 3 | 17 november

I tittarsuccén The Crowns tredje säsong har vi nått det utlevande 60-talet, där England präglas av lågkonjunktur och våldsam nationalism – och där kungahuset ses som aristokratiska friåkare. I säsong tre spelar otroliga Olivia Colman drottning Elisabeth II och GoT-bekantingen Tobias Menzies prins Philip. Även med bland andra Tim Burton-favoriten Helena Bonham Carter.

2. Dolly Parton’s Heartstrings | 22 november

Bild från tv-serien Dolly Parton's Heartstrings.

Ännu inte tillräckligt tackade Dolly Parton görs med egen Netflix-serie. I serien om multikonstnären varvas anekdoter från förr med inspirationen bakom några av hennes mest älskade låtar. Serien är en antologi där varje avsnitt skiljer sig markant i ton och handling. Bland annat utlovas ”inspirerande berättelser om kärlek, familjedraman, västern och hämndkomedier”.

FILMER


3. Grace of Monaco | 1 november

Kungligt går starkt på Netflix i november. I Grace of Monaco från 2014 spelar Nicole Kidman Hollywood-stjärnan Grace Kelly som sedermera kom att bli furstinnan Grace av Monaco när hon gifte sig med furst Rainier III.

4. The King | 1 november

Som sagt: kungligt tapetserar inte bara en fondvägg på Netflix i november – kungligt tapetserar hela rummet. I medeltidskrigsdramat The King, som baseras på flera olika verk av Shakespeare, spelar Timothée Chalamet Kung Henrik V. Även med Robert Pattinson, Joel Edgerton och Lily-Rose Depp.

5. Call Me By Your Name | 7 november

Har du inte sett det här vackra och fantastiska coming of age-dramat som utspelar sig i 80-talets Italien ännu är det hög tid nu. Fantastiska rollprestationer av Timothée Chalamet och Armie Hammer.

6. Klaus | 15 november 

Jason Schwartzman, J.K. Simmons och Rashida Jones gör några av rösterna i nya animerade Netflixfilmen Klaus – som ser supermysig ut av trailern ovan att döma.

7. Earthquake Bird | 15 november

Oscarsvinnande Alicia Vikander spelar en enigmatisk utländsk kvinna i 1980-talets Tokyo som misstänks för att mördat sin vän - vännen som försvunnit efter ett triangeldrama med en lokal fotograf.

8. The Irishman | 27 november

Robert De Niro, Joe Pesci och Al Pacino i en nära tre och en halv timme lång Martin Scorsese-film. Med dom förutsättningar kan man ha överseende med den hänsynslöst långa speltiden. The Irishman handlar om försvinnandet av den mytomspunne fackförbundsledaren Jimmy Hoffa (Pacino). I strålkastaren: Frank Sheeran (De Niro), en andra världskriget-veteran och torped som jobbade för några av USA:s mest ökända brottslingar under 1900-talet.

DOKUMENTÄRSERIER


9. The Devil Next Door | 4 november

Den USA-emigrerade ukrainaren och Cleveland-bon John Demjanjuk anklagas för att vara den ökända WWII-koncentrationsvakten ”Ivan the Terrible” och ställs inför rätta. I dokumentärserien, som på förhand jämförts med true crime-succén Making a Murderer, får vi bland annat följa rättegången mot honom i Israel 1988.

10. Maradona in Mexico | 13 november

Maradona som tränare i Mexikanska fotbollslaget Dorados de Sinaloa.

Under 2019 har Maradona redan figurerat i en av årets bästa sportdokumentärer. Om Asif Kapadia-regisserade Diego Maradona handlade om den argentinske fotbollsmagikerns stökiga, men fotbollsmässiga kanske bästa, år i Napoli så handlar Netflix-dokumentären Maradona in Mexico om den kontemporäre TRÄNAREN Diego. I Netflix-dokumentären tar Maradona, bara månader efter sitt väldokumenterat ehm... märkliga läktarbeteende under fotbolls-VM 2018, sig an det mexikanska laget Dorados de Sinaloa i staden Culiacáns – i hjärtat av Sinaloa-kartellen.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-28 19:44