10 hetaste nyheterna på Netflix i oktober

10 hetaste nyheterna på Netflix i oktober.

Breaking Bad-filmen ”El Camino”, Cardi B och Chance The Rapper som talangsuger USA på nästa hiphop-stjärna i ”Rhythm + Flow” och Eddie Murphy som megalomanisk filmregissör i ”Dolemite Is My Name”. Så ser det ut när streamingjätten Netflix levererar Oktoberfest i soffan.

Joakim Almén  |  Publicerad 2019-09-30 12:06  |  Lästid: 2 minuter

Hösten är här! Det betyder ett uppjackat tv-serie- och filmtittar-game, där mer timmar än någon annan tid på året med fördel läggs på att söka efter guldkornen i streamingjättarnas dignande utbud.

Café hjälper dig på vägen genom att plocka ut 10 streaming-russin ur oktober månads jumbokaka på Netflix.

SERIER


1. Rhythm + Flow | 9 oktober

Netflix tar upp kampen med succéformat som X Factor och Idol med sitt eget talangsjaktsprogram Rhythm + Flow, där nästa hiphop-stjärna ska hittas och drillas. Cardi B, Chance The Rapper och T.I. dammsuger bland annat Atlanta, Chicago, Los Angeles och New York på rappande talanger i vad som ett känns som en väldigt välkommen modifikation av evighetsformatet Idol.

2. Living With Yourself | 18 oktober

Vattendelaren Paul Rudd i ny Netflix Original-komedi, jo man tackar. I Living With Yourself genomgår Rudds karaktär Miles en sorts spabehandling för att bli en bättre person. Men han upptäcker snart att han ersatts av en ny och förbättrad version av sig själv.

3. Prank Encounters | 25 oktober

Gaten Materazzo.

Gaten Matarazzo från Stranger Things rattar en form av dolda kameran-show som tarvar Ashton Kutchers Punk'd. Kan – eventuellt – vara värt att ge en chans.

4. The Kominsky Method, säsong 2 | 26 oktober

Michael Douglas (Sandy Kaminsky) och Alan Arkin (Norman Newlander) fortsätter sin vänskapsresa i dramakomedin The Kominsky Method, där de tvingas tackla Hollywood på äldre dagar – något som inte är helt lätt i staden som är skräddarsydd för ungdomen och premierar densamma.

FILMER


5. A Star Is Born | 1 oktober

Har du inte sett Lady Gaga och Bradley Coopers flerfaldigt Oscarsnominerade – men det har du väl? – musikaldramafilm har du chansen nu.

6. El Camino: A Breaking Bad Movie | 11 oktober

Sen den sista och femte säsongen av omåttligt populära Breaking Bad sändes 2013 har Vince Gilligans metamfetaminsuniversum utvidgats med minst lika bra, men betydligt mindre actionspäckade, avknoppningen Better Call Saul. Nu är det dags för omtalade Breaking Bad-filmen El Camino där Walter Whites högra hand Jesse Pinkman är på flykt från rättvisan. Vi håller tummarna för att filmen jobbar i närheten av Better Call Sauls kvalitativa nivåer.

7. The Laundromat | 18 oktober

Meryl Streep utreder försäkringssystemet och upptäcker snart att en advokatfirma med säte i Panama hjälper några av världens rikaste personer att bli ännu rikare genom att tvätta deras pengar. Ja, filmen är baserad på de verkliga händelserna med Panamadokumenten.

8. Eli | 18 oktober

Ingen oktober utan skräckfilm. I Netflix-filmen Eli berättas historien om pojken Eli som behandlas för en ovanlig sjukdom på en särskild klinik. Eli svarar inte så bra på behandlingen och snart blir sjukhustillvaron en mardröm – bokstavligen.

9. Dolemite Is My Name | 25 oktober

Eddie Murphy spelar komikern och 70-talsblaxploitation-stjärnan Rudy Ray Moore. I Dolemite Is My Name följer filmen nämnde Moore, en kämpande komiker som söker lyckan i Hollywood. När han skapar personan Dolemite – en pimp – börjar bitarna att falla på plats och snart skriver han en film med Dolemite i huvudrollen. Utöver Eddie Murphy gör även Wesley Snipes och Snoop Dogg betydande roller.


DOKUMENTÄRER


10. Little Miss Sumo | 28 oktober

Den 20-åriga kvinnliga sumobrottaren Hiyori kämpar för en mer jämställd sport i den kraftigt mansdominerade nationalsporten i Japan.


Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-04 11:11