Hoppa till innehåll

10 hetaste serierna och filmerna att streama i maj

Nya tv-serier och filmer att streama i maj 2023.
Joakim Almén

Samtliga Bond-rullar på ett och samma ställe, Matt Damon och Ben Affleck som Nike-toppar i filmen ”Air” och en Netflix-dokumentär om Anna Nicole Smith är några av de nya innehållsgodisarna streamingtjänsterna dukar fram i maj.

Alla James Bond-filmer

Finns att streama nu på Prime Video.

Richard Kiel och Barbara Bach under inspelningarna av Bond-filmen ”The Spy Who Loved Me”. Foto: Getty Images

Amazon har lagt till en rejäl post i budgeten för att plocka in hela James Bond-franchisen. Ett toppenbeslut eftersom en Bond-rulle alltid är en bra idé när streaminghjulet bara fortsätter snurra och du inte lyckas fatta ett beslut om vad du ska titta på. Prime Video erbjuder alla 25 Bond-filmer, förutom senaste 007-installationen No Time to Die.


White House Plumbers

Tv-serie | Premiär 2 maj på HBO Max

Visst orkar du med ett till politiskt drama om Watergate-skandalen? Bra. I den fem avsnitt korta mini-serien White House Plumbers spelar en mustaschtung Justin Theroux och Woody Harrelson den sittande presidenten Richard Nixons politiska agenter G. Gordon Liddy och E. Howard Hunt. Liddy och Hunt jobbar i det dolda för att skydda Nixon från pr-skandaler genom att bland annat täppa till pressläckor med alla tänkbara moraliskt tveksamma medel. Men när Watergate-skandalen briserar går allting fel.


Top Dog, säsong 2

Tv-serie | Premiär på C More 8 maj.

Den hyllade svenska dramaserien baserad på Jens Lapidus böcker med Alexej Manvelov och Josefin Asplund i huvudrollerna är tillbaka. I den nya säsongen fortsätter Teddy och Emily att träffas. Teddy och Isak försöker starta upp ett seriöst företag medan Emily får ett nytt jobberbjudande. Miljardären Paul Ahlborg ska nämligen bygga ett smältverk i Södertälje och behöver hjälp att förhandla med kommunen. Emily ser uppdraget som sin stora chans till revansch, men snart tvingas hon välja mellan karriären och kärleken till Teddy.


Air

Film | Premiär 12 maj på Prime Video.

Air, som nyligen gick upp på bio, handlar indirekt om Michael Jordan även om Damian Young som spelar basketlegendaren aldrig visar sitt ansikte i filmen. Istället är det fokus på sportmärket Nike och hur Matt Damons marknadsnubbe Sonny Vaccaro lyckades få en NBA-debuterande Jordan att välja Nike som skopartner. En premiss som faktiskt funkar alldeles utmärkt och filmens feelgood-känsla eldas på av ett perfekt 80-talssoundtrack. Även med Ben Affleck, Viola Davis och Jason Bateman.


The Great, säsong 3

Tv-serie | Premiär på HBO Max 13 maj.

Har du inte kikat in puttriga The Great är det dags nu. Den satiriska komediserien om de dagliga bestyren i det ryska kungahuset under Katarina den storas levnadstid får munnen att peka uppåt förhållandevis ofta. Elle Fanning som Katarina den stora och Nicholas Hoult som Peter III bär upp serien där sex- och spritskämten avlöser varandra.


Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me

Dokumentär | Premiär 16 maj på Netflix.

Många av Netflix originalserier har på senaste tiden vacklat i kvalitet. Dock gäller inte kvalitetsproblemet streamingtjänstens dokumentärer som oftast håller hög nivå. Under 2023 har man släppt uppmärksammade, och bra, dokumentärserier som American Manhunt: The Boston Marathon Bombing, Pamela, a Love Story och Waco: American Apocalypse. Det finns därför all anledning att lita på att Netflix förvaltar den hjärtskärande historien om modellen och skådespelarens Anna Nicole Smiths turbulenta liv som nu släpps 15 år efter hennes död.


McGregor Forever

Dokumentär | Premiär på Netflix 17 maj.

Lilla julafton för UFC-vänner. Över en fyra avsnitt lång dokumentärserie får vi följa den skandalomsusade irländaren Connor McGregors toppar och dalar inom UFC-cirkusen. Enligt McGregor själv är det ”det enda stället att få höra hans sanna historia, som bara har startat.”


Take a Chance

Dokumentär | Premiär 19 maj på Prime Video.

Prime Videos första svenskproducerade dokumentär om Agnetha Fältskogs flitigt omskrivna stalker Gert van der Graaf försökte Abba-medlemmen själv stoppa. I Take a Chance berättas den osannolika historien om hur den nederländske mannen Gert van der Graaf flyttar till Sverige enbart för att komma närmre Agnetha Fältskog. Dokumentären, som regisseras av Maria Thulin, utforskar ”hur besatthet och fandom kan övergå till brott”. I dokumentären intervjuas Van der Graafs vänner, psykologer och experter, men även huvudpersonen själv får ge sin syn på vad som egentligen hände.


White Men Can’t Jump

Film | Premiär 19 maj på Disney+.

En remake på 1992 års klassiska film med samma namn. Den gången spelade Woody Harrelson och Wesley Snipes huvudrollerna. Denna gång spelar Sinqua Walls och hiphop-stjärnan Jack Harlow rollerna som de småfifflande baskettalangerna. Remaken beskrivs av Disney själva som en hyllning till basketkulturen i Los Angeles.


FUBAR

Tv-serie | Premiär på Netflix 25 maj.

När en far och dotter får reda på att de i hemlighet har jobbat som CIA-agenter i åratal blir det trubbel på precis alla plan. Låter väl som en okej premiss för en skaplig serie som beskrivs som en actionkomedi med thrillerinslag och hög igenkänningsfaktor, åtminstone vad det gäller familjedynamiken. Men! Här kommer esset: Pappan spelas av Arnold Schwarzenegger. Vilket i sig knappast är en kvalitetsgarant. Men Arne S i huvudrollen säljer åtminstone en kik på det första avsnittet.

https://www.youtube.com/watch?v=f6A56zcGeWE&ab_channel=Netflix

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.