10 nya skräckfilmer att ha koll på i höst

Hösten är ju den absolut bästa tiden för skräck. Lyckligtvis ser det ut som att vi har en hel del otäckt att se fram emot de närmsta månaderna, både i biomörkret och hemma i soffan.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-08-28 16:43  |  Lästid: 2 minuter

1. The Nun 2

Biopremiär 8 september.

Nästa kapitel i Conjurings cinematiska universum närmar sig med stormsteg. Även om den första filmen om den diaboliska nunnan kanske inte var något mästerverk ser uppföljaren betydligt bättre ut (baserat på trailern). Vi håller tummarna helt enkelt!

2. Pet Sematary: Bloodlines

Inväntar releasedatum.

En prequel till filmatiseringen av Stephen Kings kanske mörkaste roman någonsin. Filmen har releasedatum den 6 oktober i USA på Paramount +, men det är ännu inte bekräftat om detsamma gäller för vår svenska motsvarighet Skyshowtime.

3. The Exorcist: Believer

Biopremiär 13 oktober.

Denna uppföljare har för avsikt att andas nytt liv i Exorcisten, en franchise som plågats av dels undermåliga uppföljare och dels en ganska lång radiotystnad. Förväntningarna är med andra ord av förklarliga skäl höga.

4. All Fun and Games

Inväntar releasedatum.

En kniv som huserar en sadistisk demon (till skillnad från alla välvilliga demoner där ute). Våldsamma versioner av barndomens lekar. Vad mer kan man önska av sina tonårsskräckisar?

5. Konferensen

Inväntar releasedatum.

Foto: Robert Eldrin

Denna skräckkomedi som släpps på Netflix i höst är baserad på Mats Strandbergs superhyllade, råa slasherroman om en blodtörstig mördare på en svensk konferensanläggning. Med källmaterial av den kalibern och en riktigt stabil skådespelarensemble lär detta bli en av höstens höjdpunkter.

6. Five Nights at Freddy's

Biopremiär 27 oktober.

Efter år av utveckling är det äntligen dags för denna filmatisering av den kultförklarade tv-spelsserien med samma namn. Vi följer en säkerhetsvakt som upptäcker att nöjespalatset där han jobbar har maskotar som tyvärr vaknar till liv vid midnatt och vill döda folk. Hoppas han klarar sig!

7. Mord i Venedig

Biopremiär 15 september.

Kenneth Branaghs tredje film om den mustaschprydde mysdeckaren Hercule Poirot tar oss till ett gotiskt skräckigt Venedig. Trailern skvallrar om en lite mörkare film än de tidigare två och Branagh tillsammans med Daniel Craig (Knives Out och Glass Onion) tyder på att vi inte kan få nog av artiga deckare med skojiga dialekter.

8. Saw X

Biopremiär 29 september.

Den tionde (!) filmen i Saw-serien slår lite i underläge, eftersom det... ja. Är den tionde (!) filmen i Saw-serien. Men också eftersom den följer på den inte överdrivet älskade nionde filmen Spiral. Lyckligtvis är seriens galjonsfigur Tobin Bell nu tillbaka och vi kan åter förvänta oss idel sadistiska fällor.

9. Karusell

Biopremiär 20 oktober.

Några vänner blir utvalda till att få en exklusiv helkväll på Liseberg. Bara för dem. Helt ensamma i parken. Skojade bara, det finns något annat otäckt där också.

10. Cuckoo

Inväntar releasedatum.

En 17-åring tvingas flytta med sin familj till en resort, men det visar sig väldigt snart att allt där inte är som det ska. Handlingen är i övrigt väldigt höljd i mystik, men trailern ser underbart creepy ut.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad för 23 hours sen