Hoppa till innehåll

10 ord och fraser som upprepas så öronen blöder i Bachelor

Killarna i Bachelor 2022 på TV4

Här är Bachelor-glosorna som gör oss tokiga.

Dunderpopulära dejtingprogrammet Bachelor 2022 har varit, för att använda 95 procent av deltagarnas favoritord, en otrolig resa. Inte mindre än tre killar – Sia, Christoffer och Christian – har kämpat för att hitta kärleken på Kreta dejt efter dejt under hela tv-hösten. I veckan går programmet i mål när Christoffer och Christian delar ut sina sista rosor, men redan nu kan Café avslöja de populäraste och mest återkommande glosorna Bachelor-killarna har gjort sig skyldiga till på dejter och i synkar under säsongen.

1. Resa

Herregud, har man någonsin sett ett tv-program där ett enskilt ord använts så ofta av i princip varenda deltagare? Största boven är såklart killarna med Christoffer och Sia i spetsen. ”Resa” används så ofta att det är lätt att konspirera och tro att produktionen tvingat de stackars killarna att kalla inspelningen för en resa. Det är min resa hit och din resa dit och resan pågår inifrån och utifrån och frågan är om inte resan i slutändan också tar killarna i ett rymdskepp hela vägen till Saturnus?

2. Äventyr

Bemärk ovan att Christian undkommer den största kritiksleven. Han har nämligen varit så fiffig att han hittat en synonym till resa … *trumvirvel* … äventyr! Men Christian är inte felfri – ibland smyger ”resa” in i språkbruket, men oftast håller han sig till äventyr. För det förtjänar han visst beröm.

Christian Nicolaisen gjorde sen entré i årets Bachelor. Foto: TV4

3. Fina tjejor

När skåningen Christoffer ska beskriva tjejerna så återkommer han nästan alltid till att dem är fina. Det är fina tjejor det handlar om. Och det är rätt gulligt faktiskt. Men eftersom Christoffer är skåning sätter sig beskrivningen betydligt mer än om säg Stockholmsbaserade Sia hade upprepat frasen till förbannelsen. It sticks.

Christoffer Levi är en av tre bachelors 2022. Foto: TV4

4. Energi i allmänhet och positiv energi i synnerhet

Det är lätt att tro att Sia är den största glosboven här, för hela hans uppsyn utstrålar gott snack om energier. Men! Café kan avslöja att Christoffer är en större energibrottsling än sin Bachelorkollega. Framförallt har han haft en tendens att återkomma till att säga – Christoffers ess i rockärmen! – ”hon har en positiv energi” om en tjej han egentligen inte är så intresserad av, men inte vill avfärda helt i en synk…

Siamak ”Sia” Hatami delade ut sin sista ros halvvägs in i säsongen. Foto: TV4

5. Jag kände inte riktigt det där SISTA klicket

… För när Christoffer vill säga att han inte är så intresserad eller att han inte tyckte dejten gick så bra säger han ”jag kände inte riktigt det där SISTA klicket”. Bachelorvärldens motsvarighet till fotbollens ”slutprodukt”.

6. Komma in på djupet

Komma in på djupet är till en början en sägning från Sia. Men en bit in i säsongen börjar Christoffer anamma sin Bachelorkollegas målbild för en dejt – att komma in tjejen på djupet. Det här kan verkligen vara en produkt av hur produktionen klippt programmet, men oftast verkar det räcka med att en tjej berättat något om sig själv eller sin familj för att känslan efter dejten ska resultera i att Christoffer tycker att han kommit en tjej in på djupet.

7. Magiskt

Främst Christoffer och Christians tveklösa favoritord för att beskriva hur en dejt har varit. Café hoppas att någon Bachelorkille till nästa säsong kanske vågar gå utanför ramarna och använda ordet förtrollande.

8. Här av rätt anledningar

Är en viss tjej i Bachelor verkligen med i Bachelor av rätt anledning? Det vill säga: inte för att bli känd, göra en resa (inre resa eller resa i största allmänhet, man vet inte riktigt) eller för äventyret – utan för att hitta kärleken. Killarna återkommer ofta till frasen ”här är av rätt anledningar” när de i synk spekulerar kring tjejernas bakomliggande motiv för sin medverkan i programmet.

9. Var ser du dig själv om fem år?

En klassisk och fullständigt rimlig (om än lite stel) dejtfråga är var man ser sig själv i livet vid en specifik tidpunkt i framtiden. I Bachelor-killarnas fall har det varit var tjejerna ser sig själv om fem år. Det återkommande svaret från tjejerna har ”barn inom fem år” – och när det hettat till, alltså när det känns som att de har varit mer intresserad av killarna, har svaret varit barn inom tre år.

10. Fett

Denna får Sia ensam ta ansvar för. Det mesta man potentiellt kan sätta ”fett” framför satte också Sia ”fett” framför. Fett nice, fett chill, fett gott. Fett, fett, fett. När Sia och Nina hade en grej var det nästan outhärdligt. För hon var – om möjligt – en ännu större kramare av ordet ”fett”.

BUBBLARE! Allt utom kyss

Tjejer, ni kommer faktiskt inte helt undan. Det har under säsongen funnits en genomgående och fullständig ovilja att kalla en kyss för en kyss. Istället beskrivs kyssen som en puss, ”pussis” eller med ett skämtsamt pussljud. För en kyss kan aldrig vara en kyss. Det är sen gammalt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.