Hoppa till innehåll

10 otroliga barnprogramintron vi minns från 90-talet

90-talet var riktigt starkt när det kommer till barnprogrammens introsekvenser. Många av låtarna från den tiden har klistrat sig fast permanent och här är några av dem vi bara accepterat kommer stanna med oss resten av livet. På gott och ont.

DuckTales

Kanske ett av de klistrigaste tv-intron som gjorts. I Sverige hittar vi två olika översättningar, vilket verkar ha berott lite på vem som för tillfället ägde rättigheterna. Det spelar mindre roll, alla versioner av den här låten är löjligt catchy.

Darkwing Duck

Ah, det förbjudna barnprogrammet! Darkwing Duck var en spinoff till DuckTales som utsattes för moralpanik rörande våldsskildringarna och därför motades bort från TV. Finns dock sedan två år tillbaka att se på Disney+. Introt är fortfarande kanon.

Luftens Hjältar

Disney spände onekligen musklerna när det gällde de inledande vinjetterna. Nästan all intromusik från den tiden har etsat sig fast i hjärnbarken.

Pokémon Indigo League

I några av fallen på listan är låten avgjort starkare än övriga serien. Till exempel här.

Spider-Man the Animated Series

Den där hjärndöda elgitarren som ylar i en dryg minut samtidigt som en robotröst säger något om ”Spider-Man” är något av det dummaste i kategorin barnprogramintron, men den har ändå något obeskrivligt. Trots sin överväldigande dumhet.

Teenage Mutant Ninja Turtles

Teenage Mutant Ninja Turtles (1987) intro 1 from Turtlethon on Vimeo.

En låt man blir taggad av! Den förklarar bakgrunden till serien samtidigt som den är skitcool. Mer kan man inte begära av sådan här musik. Till kalenderbitaren – ja, serien började absolut 1987 som några andra på listan men pågick en bra bit in på 90-talet.

Batman: The Animated Series

Den bästa musik som skapats till något Batmanrelaterat överhuvudtaget. Då ska man ha i åtanke att Batman är en hjälte som förärats med en hel del riktigt bra musik, men detta är något extra.

Räddningspatrullen

Visst kändes det som att Puff eventuellt hade lite alkoholproblem? Det hade han säkert inte, men det kändes så. Den slappa Hawaiiskjortan, röda fyllenäsan, den allmänt obekymrade inställningen till tillvaron… Men låten svänger!

Super Mario Bros Super Show

Hahaha! Det är så dumt att försöka lägga rap på det ikoniska Mariointrot av Koji Kondo, men det är också väldigt töntroligt. Och förstås minnesvärt.

Kalla Kårar

Den här serien lyckades ofta med konststycket att vara precis lagom läskig. Många barns inkörsport till skräck. Introt sätter stämningen perfekt.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.