10 vita vårsneakers för alla plånböcker och stilar

Nysopade gator, öppnade uteserveringar, krispigt helvita sneakers. Ja, det räcker så.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-04-09 11:24  |  Lästid: 3 minuter

Har vi tackat vita sneakers tillräckligt? Ty inget annat är ett säkrare vårtecken än vita gymnastikskor (ja, så hette det förr i tiden). Oavsett vad man har för stil i övrigt så är ett par vita sneakers omistliga i varje (vår)garderob. Sen är bara frågan om du är en Nike Air Force 1-person eller kanske snarare en Adidas Stan Smith-person. Café väljer i vilket fall 10 vita sneakers som passar för en uppsjö olika stilar och plånböcker.

Axel Arigato Clean 90

Svenska Axel Arigato har gjort sig kända för sina högkvalitativa sneakers som är handgjorda i Europa. Det här är en av deras mer avskalade modeller, och när det gäller vita sneakers är den gamla utnötta devisen ”Less is More” giltig i allra högsta grad. 1 700 kronor.

Adidas NMD Primeknit

Stilrena och sportiga NMD har varit en av Adidas allra mest populära sneakermodeller de senaste åren. Det här utförandet är lite lyxigare helt i stickad primeknit och krämigt vit färg. 1 699 kronor.

Hope Sid

Hope har länge varit synonymt med bärbara kläder med hög modegrad. De här snygga vita skorna med modernt markerad sula är inget undantag. 1 900 kronor.

Adidas Yung-1

Den absolut tydligaste sneakertrenden de senaste åren har som bekant varit så kallade ”Chunky Sneakers”. Den här modellen från Adidas ligger lagom mycket i linje med sagda trend, samtidigt som den inte tar över silhuetten i din outfit allt för mycket. 1 199 kronor.

Nike Air Force 1

Nike Air Force 1 släpptes första gången 1982 och är i dag en av de mest ikoniska street-skomodellerna som någonsin har funnits. Ett par vita Air Force 1 är med andra ord så klassiskt det kan bli i sneakersvängen. 1 099 kronor.

Adidas Stan Smith

Apropå klassiskt. Stan Smith-modellen har i princip sett likadan ut i 50 år och är alltjämt lika gångbar som den var vid lanseringen 1971. 1 199 kronor.

Filippa K Morgan

Stilrent var ordet, när alltid lika pålitliga Filippa K tolkar stapelvaran i varje modeintresserad mans garderob: den vita sneakern. 2 000 kronor.

Adidas PW Tennis HU

Demonproducenten och modeikonen Pharrell Williams har i samarbete med Adidas tagit fram de här snygga skorna som kombinerar en kontemporär, sportig känsla med tidlös elegans som för tankarna till grästennis. 999 kronor.

Eytys Mother

Svenska sneakeruppstickaren Eytys har breddat sortimentet avsevärt de senaste åren men fortfarande är signaturmodellen Mother svårslagen i sin avslappnade mångsidighet. 999 kronor.

Adidas Powerphase

Sedan Kanye West gav den här klassiska modellen en Yeezy-uppdatering 2017 har Powerphase-silhuetten fått ett uppsving. Just den här varianten är plockad rakt från det ljuva 80-talet.1 250 kronor.

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar via Apprl. Läs mer om hur Café jobbar med affiliatelänkar här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-09 11:24