Annons
Annons

valordnad-person

Blir du provocerad av personer som har superduperodning på sina liv, jobbet och fritiden? Synd, för de kommer att äga dig totalt genom livet. Det kanske till och med är läge att kopiera deras vanor för att få en mer ordnad tillvaro! Här är 11 strategier som ger dig ett jätteeffektivt liv.

Annons

Foto ovan: Modishandmainayeshamus.

* * *

De antecknar alltid med olikfärgade pennor

Enligt ett snillrikt system med färgkoder, linjer, symboler och kommentarer (”intressant!” och ”kolla upp mer om detta!”). Utan flerfärgade pennor känner sig den ordentliga personen naken och otillräcklig. Hen har funderat på att använda dator istället, men det känns så otroligt pedagogiskt med färgpennor.

 

De tar med sig tandborstkit på stan

Alla möjliga utgångar är medtagna i planeringen av dagen. Det kanske uppstår en oplanerad resa. Eller något helt annat. Visst, oftast kan man ju köpa en tandborste någonstans om man behöver. Men det är ju bra att vara på den säkra sidan.

 

Söndag kväll=förbereda veckans lunchlådor

Känslan av att inte behöva bry sig om vad man ska äta torsdag lunch gör att man går på fjäderlätta steg hela veckan.

 

”Att göra”-listor är lösningen på allt

Men framför allt, tillfredsställelsen av att stryka en punkt på listan är skönare än att ha klarat av ett maratonlopp. Synd bara att listan ständigt fylls på. Men snart, snart så är den helt blank.

 

All e-post måste rangordnas efter prioritering

Den ordningsamma personen föredrar såklart mejlsystem där man kan göra upp etiketter, mappar och kommentarer.

 

Plus att ingen e-post får ligga oläst

Eller sms. Eller systemuppdateringar på mobilen. Eller sociala medier-notiser. Siffrorna på skärmen är lika med panik, inkräktare som ska förintas. Nu.

 

De planerar in hemarbete minituöst i förväg

”En öl på lördag kväll? Nää, jag ska frosta av frysen och byta kolfilter i fläkten då. Visst, jag skulle kunna göra det någon annan dag. Men bestämt är ändå bestämt”.

 

Allt i hemmet har en bestämd plats

Även chipsskålen, tofflorna, tekoppen som fortfarande används, kavajen, tidningen och pepparkvarnen. Men det är faktiskt jätteskönt att ha det så!

 

De började återbetala till CSN direkt efter examen

I ganska hög takt. Man får ju panik om inte kurvan sjunker direkt. Skulden kan ju inte bara ligga där?

 

De går aldrig från ett rum till ett annat utan att ta med sig något

”Om jag tar vägen om soptunnan så kan jag kasta bananskalet samtidigt som jag ställer tillbaka pastaburken och plockar upp bankdosan i farten.”

 

De går aldrig till bussen utan att kolla avgångarna

Det spelar ingen roll att den går en gång i kvarten, man måste synka i tid från när man går hemifrån. Så man inte tvingas stå en massa extra onödiga minuter vid busshållplatsen och därmed spendera tid i onödan när man faktiskt hade kunnat sortera kylskåpet.

Annons

Dela (185)
Tweeta

Annons


Laddar