2023 kan bli (elektriska) inlines stora återkomst

Atmos Gear elektriska inlines

Elektriska sparkcykeln, bered väg för elektriska inlines.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-01-09 11:45  |  Lästid: < 1 minuter

Inlines-året 2023? Om nu trender alltid går i cykler så, tja, varför inte.

På världens största teknikmässa CES, som nyligen avslutades i Las Vegas, var en av de stora snackisarna elektriska inlines. Eller ”electric skates” som var buzzordet var på mässan. Bakom den nya innovationen ligger startupen Atmos Gear som lagt fyra år på att utveckla ett par smidiga el-pendlargrillor på hjul.

Förutom den marknadsmässiga luckan hävdar företaget att inspirationen kommer från den japanska mangaserien Air Gear, där en av karaktärerna glider fram i tillvaron på ett par elektriska inlines.

Tillsammans med professionella atleter och över 2 000 inlinesåkare har de slipat på produkten som nu finns att köpa för 500 amerikanska dollar. Ett relativt rimligt pris i sammanhanget.

De eldrivna rullskridskorna har en maxhastighet på 25 km/h och en laddning räcker 20 kilometer. Av rapporterna från CES att döma verkar Atmos Gear dessutom ha en värstingmodell på gång med en topphastighet på 40 km/h.

De styrs av en fjärrkontroll du håller i handen och du kopplar en sladd till ett av hjulen för att få elsnurr på grejerna. Själva batteriet ligger i en magväska som du bär under färden. Kanske inte optimalt ur ett stilmässigt perspektiv, men så ser det ut. Såklart funkar det att ta traditionella skridskoskär när elen är slut.

Är du intresserad av att haka på den högst eventuella el-inlinestrenden kan du lägga vantarna på ett par via Atmos Gears hemsida. (Huruvida Atmos Gear har kontaktat Nils van der Poel för att agera Sverige-ambassadör för de nya eldrivna gatugrillorna har Café i nuläget inga uppgifter om.)

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2023-01-09 15:05