Annons

25 sätt att göra 2009 till ditt bästa år

Nyårslöftena var många och på något vis bekanta. Men nu är det februari och dags att ta tag i saker och ting. Cafés Albin Wiberg har listat 25 saker du kan göra för att 2009 ska bli ditt bästa år. Detta är del 3.

Nyårslöftena var många och på något vis bekanta. Men nu är det februari och dags att ta tag i saker och ting. Cafés Albin Wiberg har listat 25 saker du kan göra för att 2009 ska bli ditt bästa år. Detta är del 3.Nyårslöftena var många och på något vis bekanta. Men nu är det februari och dags att ta tag i saker och ting. Cafés Albin Wiberg har listat 25 saker du kan göra för att 2009 ska bli ditt bästa år. Detta är del 3.


Missade du del 1 i denna artikelserie? Den hittar du här.


Missade du del 2 i denna artikelserie? Den hittar du här.

Nr. 18
Smaska på godis
Choklad med hög kakaohalt i små doser är helt okej någon gång då och då när orken och koncentrationen tryter i slutet på en lång dag.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Det gör dig mer skärpt verbalt och förbättrar din koncentrationsförmåga.

Nr. 19
Våga vatten
Utan vatten dör du, så enkelt är det. Men förutom att hålla dig vid liv är H2O också en oöverträffad sötsläckare. När längtan efter chokladdoppade biskvier och skumbananer gör sig påmind, skölj bort det med ett stort glas friskt, kallt vatten. Ha alltid en tillbringare med vatten – smaksatt med gurka, citron eller apelsin – redo i kylskåpet, så blir du påmind varje gång du är på väg att okynnesäta.

Nr. 20
Andas med magen
Såväl inom yoga iloso in som inom olika kampsporter fäster man stor vikt vid andningen. En av principerna går ut på att du ska andas med magen i stället för med bröstkorgen och på så vis stressa av. Prova själv får du se.

Nr. 21
Ta av naturen
Broccoli är något av det sundaste du kan stoppa i dig, i synnerhet skotten, som innehåller uppemot 100 gånger  ler cancerförebyggande ämnen som mogen broccoli. Skippa hur som helst kokningen, som tar död på upp till 90 procent av de undergörande näringsämnena.

Nr. 22

Kasta frisbee
Det  inns en sportattiralj som säljer bättre i USA än fotbollar, basebollar och basketbollar ihop. Just det, frisbeen. Denna fiffiga, flygande pryl används bland annat i den konditionskrävande sporten Ultimate Frisbee, där du kan bränna
uppemot 330 kalorier under 30 minuters spel.

Nr. 23
Krydda tillvaron
Det är ingen myt att starka kryddor förutom att smaka väldigt gott också sätter fart på förbränningen och hjälper ditt immunförsvar. Cayennepeppar påstås även ge ditt humör en kick.

Nr. 24
Strippa burgaren
Hamburgare i sig är faktiskt inte onyttigt alls – om du gör dem själv. Finmalt nötkött, lök, tomat, gurka, ett par blad grönsallad är rena hälsokosten. Boven är brödet. Ersätt det svampiga, vita, sunkiga med en skiva grovt fullkornsbröd. Pommes är uteslutet! Käka ett par morötter och en gurk- och tomatsallad till i stället.

Nr. 25
Ta en omväg
Oavsett hur långt från jobbet du bor – eller om du till och med jobbar hemifrån – ska du från och med nu minst tre gånger i veckan ta en omväg så att du får dig en promenad på minst 30 minuter. Det bränner kalorier, förbättrar din blodcirkulation och syreupptagningsförmåga.

Albin Wiberg

Missade du del 1 i denna artikelserie? Den hittar du här.


Missade du del 2 i denna artikelserie? Den hittar du här.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar