Hoppa till innehåll

4 småstöriga grejer som hände i helgen

* När jag flög till Tyskland satt jag brevid en äldre herre på flygplanet som beställde en ciabatta till frukost. Han åt upp mackan och borstade sedan noggrant bort varenda liten smula från brickan. Rakt ner i knät på mig! Jag funderade på att säga till honom men insåg att han liknade John Lithgow i … Continued

* När jag flög till Tyskland satt jag brevid en äldre herre på flygplanet som beställde en ciabatta till frukost. Han åt upp mackan och borstade sedan noggrant bort varenda liten smula från brickan. Rakt ner i knät på mig! Jag funderade på att säga till honom men insåg att han liknade John Lithgow i fjärde säsongen av Dexter och höll tyst.

* Inte någon av restaurangerna och butikerna vi besökte i Tyskland tog Visa eller Mastercard. Inte bara det: personalen betedde sig som om de aldrig sett kontokort förut. De höll upp dem mot ljuset, vände och vred, tjattrade upphetsat med varandra. Och lämnade sedan tillbaka dem med spelade, ursäktande ansiktsuttryck.

* En polarräv ignorerade mig när jag försökte göra en high five.

* Hotellpersonalen hade av någon anledning oerhört svårt att acceptera att vi var beredda att betala för frukosten, trots att vi sa ”ja, ja, alles klaar” och jag hade en svindyr Indigoferaskjorta på mig. Vi var tvungna att prata med flera från personalen som alla, upprepade gånger, skrev ett pris på en servett, pekade på det med pennan och sedan tittade frågande på oss.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.