Hoppa till innehåll

5 bättre namn till Frölunda Indians

Det rasar namndebatt i landet igen! Matchen går mellan lagen ”Det får man väl inte säga längre i det här jävla landet” och ”Det är problematiskt”, om jag har förstått saken rätt. Ämnet för dagen är hockeylaget Frölunda Indians. Ena sidan är arga för att det känns superviktigt att namnet ska vara kvar och andra … Continued

Det rasar namndebatt i landet igen! Matchen går mellan lagen ”Det får man väl inte säga längre i det här jävla landet” och ”Det är problematiskt”, om jag har förstått saken rätt. Ämnet för dagen är hockeylaget Frölunda Indians. Ena sidan är arga för att det känns superviktigt att namnet ska vara kvar och andra sidan är arga för att det känns superviktigt att namnet måste bort, allt medan möjligen tyngre frågor läggs åt sidan.
Därför, i syfte att… eh, ja, jag har väl i ärlighetens namn inget syfte med detta… men ska det vara så ska det vara ju, så här kommer en lista på namn som förhoppningsvis upprör båda sidor på riktigt.

5. Frölunda Sturmabteilung

Nu blir det blixthockey i Göteborg! Kanske man passar på att byta namn på Scandinavium till Örnnästet när man ändå håller på. Spelarna ger full gas från början, stormar fram över isen och annekterar den offensiva zonen. Men eftersom ingen vill röra den svarta pucken förlorar man med 0-45.

4. Frölunda Chokladbollar

Lite för slätstruket för att uppröra ordentligt. Därför är det viktigt att så ofta som möjligt nicka menande mot varandra och tänka på vad laget ”egentligen heter” – då blir det pirrigt! Också bra eftersom det är ett ”luften är fri”-namn. ”Vadå jag sa bara chokladbollar ju, hehe.”

3. Tjing-tjong Frölunda

Enkelt och rakt på sak – upprör dessutom båda sidor. Dels för den nedsättande termen och dels för att ”vafan kineser kan väl inte spela hockey!”

2. Frölunda Hens

Grammatisk kryptonit för Team Det får man väl inte säga i det här jävla landet. Dessutom extra upprörande när motståndarna retas och säger ”hönsgård” och ”hackkycklingar”. Situationen är problematisk. Spelarna överraskar dock, vägrar inte bara att bli könade, utan också att bli tacklade eller stoppade, och vinner därför med det ickebinära resultatet AA–AB.

1. 08 Frölunda

Ut på isen kommer Stockholms stolthet, östkustkrigarna från huvudstaden: 08 Frölunda! Det värsta av allt. Så upprörande att alla sidor förenas i ett unisont ”INTE OKEJ”. Rasism, ignorans och könsidentitetsförtryck i all ära, men inget är värre än att kalla en göteborgare för nollåtta. Jag känner själv att detta är över gränsen. Jag tog det för långt, förlåt. Vi bryter här.

Johan Hurtig Wagrell är komiker, poddare och skribent med ett inte så hälsosamt intresse för mode i allmänhet och japanska t-shirts i synnerhet. Här skriver han om just mode – OCH OM SITT HÖGINTRESSANTA LIV!!!

Email: denjohanhurtig@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.