Rostad lök

Varje hem har ett antal halvfulla burkar rostad lök och det finns en rimlig förklaring till detta. När man råkar se dem i skafferiet får man aldrig för sig att slänga dem, eftersom deras bäst före-datum ser ut som en liggande åtta.
Samtidigt, när man väl fått i uppgift att inhandla de nödvändiga ingredienserna till korv med bröd kan man aldrig komma på hur lite rostad lök det var man hade där hemma. Tillräckligt? Bara detta kryddmått tvivel är tillräckligt för att ingjuta obehagskänslor, så man köper en burk för säkerhets skull.
Salsa

Aj, aj, aj. Den här är jobbig. Varje gång man ska göra tacos köper man en burk tomatsalsa, men man tömmer den ju verkligen aldrig helt. Det finns alltid tillräckligt mycket kvar för att rättfärdiga beslutet att ställa tillbaka burken i kylskåpet.
Dagarna går och tacoburken skyms alltmer av andra livsmedel. Sedan är det dags för fredagens tacos igen, man kastar en snabb blick i kylen inför handlingen och kan inte se någon salsa där inne.
Ytterligare en tid senare är det dags att rensa kylskåpet och då öppnar man burken, tittar ner på det som en gång var tomatsalsa och vrålar ”LOOK HOW THEY MASSACRED MY BOY!”
Kryddburk

Det här gäller egentligen de allra flesta kryddburkar som man inte använder regelbundet. Man minns helt enkelt inte senaste gången man använde ”gurkmeja” och kan därför inte föreställa sig att man skulle ha någon sådan burk där hemma.
Man är heller inte helt säker på vad gurkmeja är, om vi ska vara helt ärliga med varandra. Man tycker att det låter som ett slarvigt smeknamn på typ tzatziki. Trots denna infantila okunskap om gurkmeja har man tre eller fyra burkar hemma.
Bearnaisesås

Det känns direkt fel att slänga bearnaisesås, även om det bara är litegrann. Så man klickar fast locket och bygger vidare på sitt bearnaisesås-torn i kylskåpet. Vad är ett bearnaisesåstorn undrar du? Motsatsen till ett elfenbenstorn kan man säga.
Tomatpuré

Den här hittar man alltid ett gäng av i alla kylskåp, ihoprullade i ett hörn med nästan ingenting kvar. Man har noterat deras existens men känner alltid att det är för lite för köttfärssåsen man ska laga.
Så man köper en ny tub, använder den till 90 % och adderar ännu en ihoprullad nästan tom tub till samlingen. Det genomsnittliga svenska hushållet sitter på enorma tillgångar av tomatpuré som aldrig någonsin kommer användas och aldrig någonsin slängas.