Hoppa till innehåll

5 mäktiga undervattenshotell för dig som inte kan få nog av Lilla sjöjungfrun

För den som vill testa en riktigt annorlunda semester finns det riktigt spektakulära alternativ – på havets botten. Här är några av världens absolut häftigaste undervattenshotell.

Conrad Maldives (Maldiverna)

Foto: Hotels.com

Maldiverna är känt för sitt kristallklara blå vatten, vilket gör det till en av de mest optimala platserna i världen för att uppleva livet under ytan. Conrad Maldives har en svit där du kan uppleva hur det är att sova på havets botten. Det är naturligtvis häftigt, men antagligen inte för den som har nära till svindel!

Atlantis (Förenade Arabemiraten)

Foto: Hotels.com

Atlantis, The Palm har inte bara nischat in sig på fantastiska undervattenssviter, utan erbjuder även en pool på våning 22 och världens största vattenpark. Vi håller tummarna för att vattenparken och undervattenssviterna inte är sammankopplade.

The Ampurva Kempinski Bali (Indonesien)

Foto: Hotels.com

Hotellet Apurva Kempinski på Bali är det perfekta boendet om du vill uppleva indonesisk kultur och ren lyx. Här kan du njuta av en unik middag på restaurang Koral som är helt nedsänkt under havet. Var beredd på förbipasserande i form av såväl fiskar som dykare!

Hurawalhi (Maldiverna)

Foto: Hotels.com

Även Hurawalhi Island Resort erbjuder en imponerande undervattensrestaurang där man kan njuta av god mat samtidigt som det marina livet pågår på andra sidan glasrutan. Enda nackdelen här är att det möjligen skulle vara lite svårt att fokusera på sitt sällskap.

Shanghai Wonderland (Kina)

Foto: Hotels.com

Intercontinental Shanghai Wonderland är byggt i en stenbrott och erbjuder lyxiga undervattenssviter med stora fönster och häpnadsväckande vyer över undervattensvärlden. Kanske det hotell på listan som skulle få en att känna sig mest som en James Bond-skurk – hundra procent i en positiv bemärkelse naturligtvis!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.