Annons
Annons


1. Ballongvisp
– Man får jämn kraft i hela soppan eller grädden eller vad man nu vispar. Andra vispar känns lite fjolliga att arbeta med. Dessutom är den snygg att hänga på köksväggen.

Gilla Cafe.se på Facebook

2. Pepparkvarn
– Det blir mycket godare än färdigmald peppar.

Annons

Och så är det lättare att dosera. Man
slipper att halva burken åker i grytan. Helst ska man ha en för svartpeppar, en för vitpeppar och en för salt.

3. Kniv
– Det räcker med en riktig kockkniv på 15-20 centimeter. Satsa på en riktig kvalitetskniv i stället för många halvdåliga i olika storlekar.

4. Mixerstav
– Perfekt när man gör soppor och såser. Man slipper ofta sila, och så kan man få ett tjusigt skum och lite fluff.

5. Tjockbottnade kastruller
– Att använda tunnbottnade är nästan som att tigga om att misslyckas.   

Och den här kan du slänga:
– Vitlökspressen. Jag hatar smaken av pressad vitlök. Den blir besk och intensiv. Det är mycket bättre att skiva tunt med en vass kniv.

Oskar Hammarkrantz

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar