5 personer som måste tagga ner i sommarvärmen

Nu är solen här och allt är härligt! Eller? Nej, inte allt. Det finns vissa personlighetstyper som måste förstå att det finns en omgivning. Även när solen skiner.

Mikael Holm | Foto IBL  |  Publicerad 2018-05-22 12:15  |  Lästid: 3 minuter

Alla blir vi på bättre humör när solen återvänder efter, vad som känns som, ett års vinter. Men med solen, sommaren och det välmående som sprider sig hos oss så kommer även vissa beteenden som gärna hade fått stanna kvar i januari.

Oavsett årstid är det ingen som bett om att få ha en massa nakna svettiga personer runt omkring en, så håll tröjan på när du går runt bland folk eller sitter på café/restaurang, tack! Här är några personlighetstyper som går lite för långt när det är sol och värme, som du garanterat stött på redan nu.

Sun’s out – gun’s out-personen

Inte så vältränad man i linne och keps.
Plockar du fram “kanonerna” när det är sol ute?

Så fort termometern klättrat över 10 grader rullar den här personen upp t-shirtärmarna och drar fram linnet från 2007 ur det djupaste skrået av sin garderob för att visa upp sina inte alltid superimponerande biceps. Oavsett bicepsstorlek – det spelar egentligen ingen roll – ber vi snällt men bestämt att alla som gör något så här sjukt upphör med detta NU.

Det känns som utomlands-personen

Vältränad man som går utan tröja på stan.
Du behöver inte gå utan tröja när det är varmt.

Ja, det kan vara varmt utomlands, vi vet. Men det går att att ha en t-shirt på sig även om Sverige-värmen "känns som utomlands". Vill du gärna visa upp dig naken eller halvnaken kan du med fördel göra det på Instagram eller någon annanstans så att folk kan välja om de vill se det eller inte. Du är inte på en bargata på Mallis, och frågan är om du ens ska trycka upp din nakenhet i andras fejs ens där?

Ta en öl för att det är soligt-personen

Man dricker öl i solen. Ett sms från en iPhone är bredvid honom
Orkar din lever en till "solig" dag?

För fjärde gången på tre dagar får du ett mess från din polare, ”Ska vi ta en öl? Det är ju gött väder”. ”Gött väder” är samma sak som "inte regn" för den här polaren numera och din lever börjar gallskrika om du suger i dig en öl till på en av Stockholms bästa uteserveringar. Sommaren är lång – se till att orka hela vägen!

Snapchat/instastory-personen

Man som sitter ned i solen med sin mobil. Snapchat-loggan är redigerad in i bilden.
Ja, det är varmt ute. Alla vet det.

Så fort den här personen solar ska det bannemej förevigas! Det är bilder på ben mot gräs i en park, en sjaskig engångsgrill som står och puttrar eller en halvdan utsikt. Bilderna ligger uppe i 24 timmar men när storyn är borta är minnet likaså, och dina det är dags att ge sig ut på jakt på bilder på solen för att berätta att SOLEN SKINER I DAG OCKSÅ, hörrni! Vi vet.

Ingen deo-personen

Ryan Reynolds med en svettfläck under armen.
Snälla använd deo under sommaren!

Det är stundvis svinvarmt under sommaren och då är det ju naturligt att bli svettig. Då kan det vara bra att använda en deodorant för det finns en stor risk att någon kommer sparka ut dig från valfri kollektivtrafik för att slippa stå ut med din stank. En buss luktar ångest året om, vi behöver inte känna doften av svett då också.

Beskyll oss för att vara negativa, gör det, men sitt inte där och låtsas som att du inte också stört dig på exakt samma fenomen/personlighetstyper. Och, som sagt, sommaren är lång: så tipsa en kompis som är farligt nära att bli en av de här personerna!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:55